!–akiadsense–>

Què el vi té moltes virtuts això ja ho sabem. Què el relacionem amb vetllades romàntiques i que en l’imaginari col·lectiu l’associem al sexe, també. I que la deshibició que provoca la ingesta d’alcohol fa, en moltes ocasions, que ens enfrontem a determinades situacions íntimes d’una manera més relaxada, també.

Però això que sabem per experimentació té una explicació científica? A priori, sembla que sí. És per això que recuperem diversos estudis que han analitzat la relació del vi i el sexe. Especialment el vi negre.

Si en una cosa coincideixen totes les investigacions que s’han fet en aquest sentit és que la quantitat ha de ser moderada. Un excès de vi desemboca inevitablement en mal sexe.

En el cas de les dones, el vi negre fa que el desig sexual sigui més pronunciat que quan es prenen altres begudes, i això és entre d’altres, perquè incrementa específicament el flux sanguini a les zones erògenes femenines, el que desemboca amb un agument de la líbido.

Un estudi de la Universitat de Florència fet entre 800 dones apunta que les que prenen una o dues copes de vi al dia milloren el desig sexual i la lubricació i les seves relacions sexuals en general són més satisfactòries.

Tot i que encara està per comprovar, una de les hipòtesis és que siguin els polifenols els responsables d’aquesta millora sexual. Però també s’apunta que els flavonoids, un altre dels components del vi, podrien millorar la funció endotelial que facilita la vasodilatació arterial.

En el cas dels homes, prendre una o dues copes de vi, no només incrementa el flux sanguini en les zones essencials sinó que si és vi negre podria incrementar els nivells de testoterona a la sang.

Un estudi publicat al Nutrition Journal explica que els homes eliminen la testosterona quan un enzim anomenat UGT2B17 ajunta molècules específiques de l’hormona, el que permet que els cos les identifiqui i les alliberi a través de l’orina. Però quan un home pren vi negre, la quercetina, que és un dels seus components, bloqueja l’enzim i fa que el cos no l’expulsi. Així, a més testosterona més desig sexual.

A més de tot plegat si donem per bo que tot encontre sexual sorgeix d’una atracció cal no perdre de vista tampoc aquest estudi de la Universitat de Bristol i del qual ens feiem ressò a Vadevi: després de beure una copa de vi, els altres ens troben més atractius.

Així doncs, el vi i el sexe són bons aliats, però això sí, sempre amb moderació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa