VadeVi
S’inicia la verema a Raimat, la primera de Catalunya
  • CA
Verema nocturan a Raimat de la campanya 2018
Verema nocturan a Raimat de la campanya 2018

!--akiadsense-->

El celler Raimat (Costers del Segre – Lleida) protagonitza, un any més, l’inici de la temporada de verema a Catalunya. De nit i amb la seva característica recol·lecció manual, la campanya 2018 torna a ser orgànica amb la recol·lecció de raïm 100% ecològic de les varietats base dels seus vins: xarel·lo i garnatxa, entre d’altres. Aquesta fita consolida a la vinya centenària com un dels principals cellers de l’estat en posseir una de les majors superfícies certificades com a ecològica a tot el món, fins a 300 hectàrees de vinya. Un compromís que fan a través d’una gran inversió i el treball de tot el seu equip.

De nit, a mà i només una cara del cep. Només d’aquesta forma tan característica, l’equip de viticultura de Raimat selecciona el raïm, cep a cep, per tal d’obtenir expressions diferencials a nivell de gustos i aromes. Una minuciosa selecció manual que busca assegurar uns vins equilibrats, intensos i únics en essència. Així mateix, gràcies a les baixes temperatures de la recol·lecció nocturna, s’afavoreix a preservar les aromes i evitar fermentacions no desitjades.

Gràcies a aquesta minuciosa tècnica de recol·lecció, unida a les condicions climàtiques equilibrades que s’han donat aquest any a la zona, es preveu una collita d’excel·lent qualitat, que es traduirà un any més en vins de qualitat superior. En paraules de Xavier Farré, director de viticultura de Raimat “les condicions del 2018 han estat extraordinàries: primavera plujosa i fresca i ara un estiu sec i calorós. Això es tradueix en un lleuger retard de la maduració, sanitat excel·lent, vins més frescos, aromes més afruitats i intensos. Pel raïm negre haurem d’esperar una mica més per veure com evoluciona fins a la seva verema al setembre-octubre”.

La collita d’aquesta nit, que s’inicia recollint raïm de la varietat chardonnay destinada a l’elaboració de cava, arribarà al mercat en aproximadament un any i mig. La recol·lecció prosseguirà a Raimat amb la verema de ceps destinats a l’elaboració de vins blancs que s’allargarà fins a mitjans del mes de setembre i que finalitzarà amb la recol·lecció del raïm negre a l’octubre.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan de Sant Andreu a agost 08, 2018 | 13:36
    Joan de Sant Andreu agost 08, 2018 | 13:36
    Segur que cap dels cellers existents a Catalunya i que elaboren un producte de qualitat fruit del seu esforç, ha iniciat la verema? O és que es tracta d un celler de Codorniu qui amb diners ho tapa tot? Recordem que Codorniu no va perdre temps en marxar de Catalunya sota l estela de CaixaBank i Sabadell. Penso que els mitjans de comunicació de Catalunya haurien d estar per recolçar els nostres cellers, que a Raimat (Codorniu) ho faci LaRazón.
  2. Icona del comentari de: Manel a agost 08, 2018 | 15:51
    Manel agost 08, 2018 | 15:51
    Raimat,empresa del Grup Codorniu....una empresa que va fugir de CAT per obra i gràcia del PP. Llàstima tenia uns vins que m´agradaven força ,he deixat de compra-los.
  3. Icona del comentari de: Joan de Sant Andreu a agost 08, 2018 | 17:25
    Joan de Sant Andreu agost 08, 2018 | 17:25
    Considero més interessant les tasques de qualsevol celler català, que hi ha molts i que elaboren productes de millor qualitat que no qualsevol publicitar d aquest grup Codorniu que no va perdre el temps en marxar de Catalunya a fi de perjudicar el proces
  4. Icona del comentari de: Vernatxero a agost 10, 2018 | 14:35
    Vernatxero agost 10, 2018 | 14:35
    Només una cara del cep... Entenc com la cara on el raïm ja tindrà certa maduresa perquè és a la que hi toca més el sol. I a la foto veiem com cullen a dos cares diferents. Sense comentaris...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa