VadeVi
Sis sommeliers americans perden el títol per assetjament sexual
  • CA

Confirmat: si bé fa un any es van denunciar casos d’assetjament sexual, manipulació i agressió en el sí de la Court of Masters Sommeliers d’Amèrica (CMS-A), ara la justícia hauria determinat que sis dels seus membres serien responsables de les acusacions que se’ls imputen. Un cop fetes públiques les conclusions de la investigació, aquestes sis persones han estat immediatament expulsades de l’entitat i se’ls ha tret del títol de Masters Sommelier.

Segons avança The Wine Business, un bufet especialitzat en dret laboral hauria estat investigant l’entitat a partir de la denúncia d’una vintena de dones sommeliers que van alertar d’aquestes males pràctiques. Branch Bell + Kinkead va concloure la investigació aquest passat mes de setembre i ara s’ha complert el període de revisió de dos mesos necessari, de manera que finalment han pogut fer públics els resultats.

Arran del testimoni de més de 80 persones, un comitè d’ètica ha determinat que aquestes sis persones haurien fet des de “comentaris inadequats, fins a coqueteig i tocs no consentits“, segons avançava el bufet en un comunicat. El mateix document confirma que alguns homes haurien suposadament ofert cartes de recomanació a dones a canvi de relacions sexuals.

Els sis sommeliers acusats són Bob Bath, Fred Dame, Fred Dexheimer, Drew Hendricks, Joseph Linder i Matt Stamp. El cas, destapat pel New York Times a primers d’octubre de 2020, ja va provocar que tota la junta directiva del grup dimitís l’any passat.

“Des d’aquesta profunda decepció i traïció, continuarem canalitzant les lliçons apreses cap al creixement i un canvi positiu per a la nostra organització”, deia Emily Wines, presidenta del consell d’administració de CMS-A. Dels 172 membres totals del Court of Master Sommeliers America, 144 són homes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa