VadeVi
S’obre la segona convocatòria dels Premis Verema Solidària
L’objectiu d’aquest 2017 és dotar d’un mínim de 5.400 euros a cada entitat beneficiària | Verema Solidària

!--akiadsense-->

Aquesta setmana s’ha obert la convocatòria de la segona edició dels Premis Verema Solidària als quals hi poden optar entitats socials de set comarques catalanes: l’Alt i Baix Penedès, el Garraf, l’Anoia, el Baix Llobregat, l’Alt i el Baix Empordà i el Gironès. La convocatòria estarà oberta fins el proper diumenge 23 d’abril i està indicada per a entitats del tercer sector que treballin sota l’empara de la DO Penedès i la DO Empordà amb projectes per eradicar la pobresa i l’exclusió social.

El jurat dels Premis està format per representants de la Taula del Tercer Sector, l’administració local, l’entitat Responsabilitat Global i els cellers que acolliran la Verema Solidària. Es valoraran les candidatures rebudes tenint en compte 5 criteris:

  • L’àmbit territorial d’influència
  • La població que se’n beneficia
  • La innovació
  • La sostenibilitat
  • El retorn social

La convocatòria, les bases i el formulari per inscriure’s als Premis Verema Solidària estan disponibles en aquest enllaç. La quantia final dels premis que permetran finançar projectes de lluita contra la pobresa i l’exclusió social, dependrà directament de les aportacions del públic final a qual s’adreça la campanya. No obstant, l’objectiu d’aquest 2017 és dotar d’un mínim de 5.400 euros a cada entitat.

Per presentar candidatures, les entitats han d’omplir un formulari i fer-lo arribar abans de la mitjanit del 23 d’abril al correu electrònic projectes@veremasolidaria.org. Un cop tancat el termini de presentació de candidatures, el jurat en farà la valoració. La comunicació de la resolució tindrà lloc en un acte públic el 3 de maig.

El 2016, les entitats beneficiàries de la Verema Solidària van ser Càritas Sant Feliu de Llobregat i l‘Associació de Familiars i Afectats per Malaltia Mental del Garraf. Cada entitat va rebre 2.756 euros gràcies als 180 donants -persones, famílies i grups – que van participar a la campanya de micromecenatge per “tallar amb la pobresa”. Molts d’ells van viure també la jornada festiva i solidària de Verema Solidària organitzada a Finca Parera, el celler que va impulsar la primera edició conjuntament amb l’associació Impulsa Fundraising.

Novetats per la Verema Solidària 2017

El proper mes de setembre tindrà lloc la segona edició de la Verema Solidària que inclou algunes novetats. Entre d’altres, la del creixement de la iniciativa a més denominacions d’origen i l’extensió a més cellers. Aquest any, es faran dues veremes a la DO Penedès i dues més a la DO Empordà. Per aquest motiu, als Premis hi poden optar entitats de les dues regions de vins que rebran el finançament dels col·laboradors a la iniciativa. Properament es comunicaran tots els detalls de la campanya, coincidint amb la presentació del vi solidari de 2016, un vi blanc monovarietal de xarel·lo elaborat naturalment a Finca Parera.

Cal dir que alguns dels patrocinadors i col·laboradors de la primera edició ja han confirmat el seu suport a la d’enguany. És el cas de Coral Transports, Maquinària Moderna, Cal Feru i Cafès Novell. També s’hi suma amb aportacions en espècie Bombons Cudié. Els organitzadors de Verema Solidària confien renovar el suport de més patrocinadors de la primera edició i tanmateix afegir noves empreses i institucions a la iniciativa, que té per objectiu final “tallar amb la pobresa”. Els interessats a col·laborar poden consultar totes les modalitats de suport al web de Verema Solidària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa