El Conjunt Monàstic de Vilabertran, la Ciutadella de Roses i Castelló d’Empúries, importants entorns patrimonials de l’Empordà, són les seus de l’edició d’enguany del festival Sons del Món, una oferta enomusical que té com a singularitat la idea de maridar concerts amb vins de la DO Empordà pensats especialment per a combinar amb els músics que hi actuaran.

Entre el cinc i el vint-i-set de juliol hi actuaran, entre d’altres, Blaumut, Manel, Luz Casal i Sílvia Pérez Cruz. És aquesta última cantant la que va tenir ocasió, dimecres passat a Vila Viniteca, de tastar el ‘seu’ vi, el Quinze Roures de celler Espelt, en companyia de Xavi Pasqual, director del festival i la sommelier Anna Vicens, que ha participat en la tria de vins.

El ‘Quinze Roures’, elaborat amb garnatxa blanca i garnatxa grisa -o lledoner blanc i gris, tal i com en diuen d’aquest raïm a l’Empordà-, és segons Vicens “un vi amb moltes connexions amb la Sílvia”, ja que “transmet alegria gràcies al lledoner blanc, però que també té la pena i la melangia del lledoner gris”. En boca, el vi “té entrada sensual i dolça, tot seguit agafa força i retorna a un final suau”, tal i com és la música de Pérez Cruz.

De fet, l’autora del disc ’11 de novembre’, que actua dissabte a Vilabertran, fa seves aquestes consideracions tot admetent que li fa “gràcia” que “hagin pensat en com canto i el que puc transmetre i que això ho connectin amb un vi”. Així mateix reconeix que se sent “identificada” amb un vi que, com ella, “transmet sensualitat i fortalesa” i afegeix que “la música, com els líquids, tenen la capacitat d’arribar a llocs on no hi pot arribar ningú”.

Quant al festival, Xavi Pasqual recorda que la idea original va ser la de combinar música, vi i gastronomia en l’entorn patrimonial de l’Empordà, i que l’objectiu bàsic és “apostar pel territori”, una idea en què Sílvia Pérez Cruz “encaixa a la perfecció”. De fet, la intenció es combinar vins de la DO Empordà amb una selecció d’artistes que “desprenguin aquestes característiques de territori i singularitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa