VadeVi
Tots a taula amb productes i vins de l’Empordà
  • CA

El binomi gastronomia i vi continua protagonitzant moltes activitats arreu del territori. A terres empordaneses, ben aviat començarà una nova edició de la campanya Sopars Maridats“> que permet gaudir d’un menú a base de productes locals, acompanyat de vins amb Denominació d’Origen Empordà. Aquests àpats se serveixen sempre els divendres al vespre i el primer dia d’aquesta quarta temporada serà el 12 de febrer.

Els Sopars Maridats“> van nàixer amb l’objectiu d’oferir una proposta gastronòmica empordanesa i d’alta qualitat, “en un intent de dinamitzar la temporada baixa i d’apropar productors amb restaurants”, com explica Martí Sabrià, gerent del Grup Costa Brava Centre. “Estem convençuts que el prestigi gastronòmic d’un territori vincula sempre producte i proposta gastronòmica –afegeix- i per això apostem per productes poc viatjats, els que es produeixen al mateix Empordà”.

Trobades prèvies entre enòlegs o propietaris de cellers i caps de cuina dels restaurants participants permeten definir la combinació idònia: “En funció de la gamma i de les característiques dels vins, es tria el plat o productes que més s’hi avenen”, diu Sabrià. I així surt la programació de la trentena de sopars que se serviran entre divendres 12 de febrer i el 10 de juny (exceptuant divendres de Setmana Santa) a preus que varien entre els 35 i els 55 euros.

“Vam començar aquesta campanya amb la vintena de restaurants que formen part de la Cuina de l’Empordanet i la passada edició, veient l’increment dels cellers participants, vam convidar també als membres de La Cuina del Vent [professionals de diferents branques de l’hostaleria de l’Alt Empordà]”, explica Sabrià. En aquests quatre anys d’història, les xifres de participació del nombre de participants i d’assistents ha anat creixent: “En fem un balanç molt positiu”, sentencia el gerent del Grup Costa Brava Centre.

El calendari de sopars es pot consultar seguint aquest enllaç i les reserves es poden fer trucant directament a cada restaurant.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa