La pela del suro a Cassà de la Selva

!--akiadsense-->

Cassà de la Selva torna a organitzar la Fira del Tap. Serels dies 8, 9 i 10 de juny i s’ha preparat amb moltes activitats per tal de reivindicar aquest material, com a tapament per a mi però també per altres usos. La programació sencera de la Fira del Tap es pot consultar aquí.

De Sant Joan a Sant Jaume, les suredes de les Gavarres, de l’Ardenya, del Montseny o de l’Albera s’omplien de peladors de suro que feien temporada. Encara en queden, però molts menys que fa 30 o 40 anys. És per això que una de les activitats destacades de la Fira del Tap és compartir la pela del suro per saber quines eines utilitzen per llevar l’escorça de l’arbre, com veuen si un suro es pot pelar o no, quina és la feina de cada un a la colla de peladors. A més es compartirà un esmorzar durant l’activitat.

Altres dels esdeveniments organitzats per aquesta fira són els maridatges de vins de la DO Penedès amb la sommelier Laura Masramon que oferirà tres sessions de tast. També es desgorjaran ampolles de cava, es tastaran vins monovarietals de la DO Penedès i la DO Empordà i en l’aspecte més tècnic es debatrà sobre les característiques singulars del suro català respecte al que s’extreu d’altres regions sureres.

Tot això serà el cap de setmana del 8, 9 i 10 de juny a Cassà de la Selva.

Nou comentari

Comparteix