El celler Joan Ametller, amb el Montsant al fons Foto: Priorat Enoturisme">
El Celler Joan Ametller inicia la temporada de tallers d’iniciació al tast que permeten gaudir del vi de la zona i de la vinya als peus de la Serra de Montsant. En aquests tallers, els assistents podran aprendre els conceptes essencials dels tastos professionals i descobrir els secrets dels vins del Priorat en una sessió senzilla i amena.
Es tracta de sessions on s’ofereix aprendre els conceptes bàsics de viticultura, elaboració, conservació, curiositats…, i descobrir, a la vegada, aspectes sensorials sobre com tastar, escollir i gaudir d’un vi. Precisament els continguts programats inclou un recorregut pel següents conceptes:
-El vi
-Raïms i varietats
-Com es fa el vi?
-Tipus de vins
-Les denominacions d’origen
ASPECTES PRÀCTICS
-Triar
-Servir
-Conservar
EL VI I ELS SENTITS
-Aprendre a degustar
-Vista: el color
-Olfacte: les aromes
-Gust: els sabors
-Tacte: el cos
-Oïda: històries al voltant d’un bon vi
L’activitat completa inclou una visita al celler, el taller de tast de 4 vins DOQ Priorat, guia de tast en paper i pica-pica. Les dates de celebració, de gener a juny són:
Gener: 31/01
Febrer: 01/02, 14/02, 15/02, 28/02
Març: 01/03, 07/03, 21/03, 28/03, 29/03
Abril: 03/04, 04/04, 05/04
Maig: 09/05, 10/05, 30/05, 31/05
Juny: 06/06, 07/06, 27/06, 28/06
Per a més informació i inscripcions: info@ametller.com; 663 456 696.