Aquest any 2016 MASIA SERRA celebra 20 anys des que en Jaume Serra i Sílvia Vilà, van engegar el seu propi projecte vitivinícola. Han estat 20 anys d’esforços, de somnis i d’il·lusions per a crear quelcom que ha esdevingut per a ells un projecte de vida.

Masia Serra s’ha mantingut des del principi, fidel a la seva filosofia a l’hora d’elaborar vins de guarda, i han volgut començar aquest any tan especial realitzant un recorregut a través de la seva història. D’aquesta manera, aquest mes de febrer es va fer el primer tast vertical del vi blanc CTÒNIA, els beneficis del qual s’han destinat a la Marató de TV3, dedicada a la investigació de la diabetis i l’obesitat.

El tast era limitat a 21 persones i van assistir-hi clients i sommeliers professionals, entre els quals hi havia Josep Roca del restaurant El Celler de Can Roca. Es van poder tastar les 14 collites elaborades des de l’any 1999 al 2015, el que ha permès constatar la gran capacitat d’envelliment de CTÒNIA, un vi de guarda 100% garnatxa blanca.

Un tast vertical és idoni per a percebre la particularitat de cada collita, i com han estat marcades per elements com la temperatura o la pluja, això sí, sempre amb dues constants; la gran expressivitat de la varietat garnatxa blanca i el paisatge de Masia Serra.

La collita més ben valorada pels assistents van ser la del 2004, un any amb hivern i primavera plujósos i un estiu amb temperatures no gaire elevades. Una collita fresca, amb una maduració lenta i homogènia.

Les altres millors puntuacions van ser per les collites de 2008 i 2006. Aquests tres vins van destacar per la seva complexitat aromàtica i la seva intensitat, amb notes de fruites d’os madures, codony i compotes; notes de flors seques i cítrics confitats; especies dolces com la vainilla, tofes i canyella. També oferien notes d’hidrocarburs i xerès.

En boca segons el mateix celler, són vins vius, glicèrics, salins, complexes i amb l’acidesa encara marcada. S’hi noten records a mantega salada, fruits secs lleugerament torrats i un final sotilment amarg.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa