VadeVi
Tecnologia i maquinària quasi de ciència ficció per realitzar tractaments a la vinya
  • CA
Les maquinàries experimentals per fer tractaments a la vinya a partir de mapes de vigor

!--akiadsense-->

Amb un pressupost de 600.000 euros, durant dos anys s’ha treballat amb un projecte per optimitzar l’ús de productes fitosanitaris a la vinya a través de mapes que indiquen quin és el vigor de les plantes. Liderat per Família Torres, Gophytovid s’ha realitzat amb la col·laboració de Raventós Codorníu, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Lleida, Bodega Las Copas, Viñas del Vero, Bodegas Martín Códax i FMC Agricultural Solutions.

Es tracta de trobar la manera de ser més eficients a l’hora de tractar la vinya per utilitzar la quantitat de tractament que calgui, on calgui i de la manera de fàcil i senzilla possible. El resultat mostra que amb aquest nou sistema s’utilitza menys producte amb un resultat similar. Així s’aconsegueix optimitzar els tractaments químics, és redueix la despesa i l’ús dels productes és molt més eficient. En tracta de fer una viticultura de precisió que permeti entre d’altres coses, protegir el planeta. Miguel Tejerina, enginyer responsable de vinya de Bodegas las Copa de Toledo afirma que “si podem reduir els productes fitosanitaris millor, perquè el planeta és de tots i cal que ho tinguem en compte”.

Gophythovid que conclou amb resultats molt satisfactoris és una mena de punta de llança en l’aplicació de noves tecnologies a la vinya. Així s’han fet servir programes informàtics que a través d’una tauleta, permeten a un tractorista dosificar el producte que s’aplicarà a unes plantes determinades, però també per provar maquinària que serveixi per l’aplicació d’aquests tractaments i que també siguin més eficients. Màquines que semblen arribades del futur o tretes d’una pel·lícula de ciència ficció, i sinó mireu aquest vídeo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa