VadeVi
Temps de Vi 2022 genera un impacte de 3 milions d’euros a Vilanova
  • CA

L’onzena edició de Temps de Vi celebrada aquest mes de juny, a més a més d’haver recuperat xifres d’assistència de públic i venda de degustacions similars a les d’abans de la pandèmia, ha tingut també un significant impacte econòmic sobre Vilanova i la Geltrú. Aquest impacte, xifrat a partir d’un estudi encarregat per l’Ajuntament del municipi, ha estat de gairebé 3 milions d’euros (2.884.862).

L’estudi exposa també que a la fira hi van assistir 40.000 persones, de les quals un 24% era el primer cop hi participaven. La despesa mitjana per persona va ser de 43€, i es va repartir entre la mateixa fira (52%), els restaurants i bars del centre (32%) i altres establiments de restauració de Vilanova (21%).

Pel que fa a la valoració dels participants, la fira rep una nota mitjana de 8,5 sobre 10, i el 94% dels assistents assegura que tornarà en la pròxima edició.

Aquest 2022 s’ha pogut ‘recuperar la normalitat’

Temps de Vi va patir restriccions com tantes activitats durant els mesos de pandèmia. Enguany en aquesta onzena edició la fira ha pogut celebrar la tornada a la Rambla Principal de Vilanova i recuperar la ‘normalitat’ amb un programa que ha combinat propostes musicals, sopars maridats i els tradicionals tastos en vaixell, un tret molt característic d’aquesta fira que sempre ha mirat cap a la mar i que ha apostat per difondre la cultura del vi i per relacionar-la amb la gastronomia i la cultura locals.

Entre les activitats, hi ha destacat el tast maridatge en homenatge al gastrònom i compositor musical Pere Tàpies, un concert gastronòmic on el menjar i el beure acompanyaran la música d’aquest cantautor interpretada per Vidal Soler; i el maridatge de pa i vi de la mà de Jordi Morera al seu obrador, Espiga d’Or, a part de les sortides a mar, durant les quals es pot gaudir d’un tast de vins a bord.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa