La fira Temps de Vi, que aquest any arriba a la cinquena edició, arrancarà el proper divendres dia 3, i fins diumenge es portaran a terme més d’una cinquantena d’activitats al voltant del vi. Però, com cada any, la fira ofereix una sèrie de tastos previs a la data oficial per anar escalfant motors.

El dimecres 1 de juny a les 19.30h, al celler Excuses a Doll (c/ Escolapis, 2), tindrà lloc Microvinifacions: l’esperit d’una nova generació. Caràcter i màxima expressió del terroir. La inquietud per millorar en la producció de vins ha portat a enòlegs de diverses zones vitivinícoles catalanes a provar nous processos d’elaboració i a conèixer en profunditat les vinyes velles de varietats autòctones que treballen. El resultat d’aquesta feina són les Microvinificacions, vins elaborats des de la reflexió.

Marta Casas, enòloga del celler Parés Baltà de la DO Penedès i Josep Serra, propietari i enòleg del celler La Vinyeta de la DO Empordà, seran els encarregats d’oferir aquest tast. Tots dos elaboren els seus propis microvins, petites produccions amb molt caràcter, que els hi permeten experimentar amb processos d’elaboració com el pas en àmfora, i recuperar tècniques ancestrals com la clarificació amb clara d’ou.

Dijous 2 serà el torn d’un dels esdeveniments destacats d’enguany, el tast on es repassaran els 25 anys del celler Avgvstvs Forvm de Sant Vicenç de Calders. El director tècnic del celler, Enric Roca, i l’enòleg Carles Muray dirigiran aquest tast que s’iniciarà amb una de les sis Microvinificacions que el·labora el celler, Xarl·lo + 100 2014, i a on també es podrà tastar una anyada històrica que mai es va arribar a comercialitzar, la de l’any 2000. Serà la primera vegada que una de les poc més de 3.000 ampolles es pugui tastar en públic. La trobada tindrà lloc a la braseria La Treva (plaça dels Lladoners, 10) a les 20h.

Aquestes activitats se sumen així a les que s’han anant fent al llarg del mes de maig, on s’ha pogut gaudir de diferents propostes de maridatge, des de vins i formatge fins a una xerrada-audició-tast centrat en l’òpera, o l’Electronic Wine Sunset, organitzat juntament amb la DO Catalunya el passat divendres 27, i que va aplegar al Club Nàutic a un centener de joves per gaudir de la posta de sol vilanovina maridant vi i música electrònica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa