VadeVi
Tercer any de l’estudi sobre varietats blanques amb bons resultats

Més de 120 socis van assistir a les quartes Jornades de Viticultura organitzades per Covides a l’auditori de l’edifici de Cevipe de Sant Sadurní d’Anoia. Durant tot un matí de la setmana passada es van desenvolupar tot un seguit de ponències relacionades amb el cultiu i la cura de la vinya.

Una de les intervencions més esperades va ser de la de l’enginyer tècnic agrícola i membre de l’INCAVI, Lluís Giralt, que va presentar els primers resultats de l’assaig sobre cinc tipus de varietats blanques, Sauvignon Blanc, Marsanne, Incrozio Manzoni, Moscatell de Gra Petit i Xarel·lo, que s’està realitzant a Sant Martí Sarroca.

A l’estudi, que realitzen Covides i INCAVI conjuntament, s’analitzen aspectes com l’època de maduració, la productivitat i l’anàlisi sensorial del most i el vi elaborat, i el vigor.

Tot i que l’estudi només fa tres anys que va començar, Giralt ha destacat els bons resultats de productivitat i de les característiques organolèptiques del Xarel·lo.

Les jornades van servir també per a parlar d’altres aspectes vitivinícoles com el registre d’un producte fitosanitari basat en feromones de confusió sexual a càrrec de Lídia Roura, de l’empresa SEDQ.

Per la seva banda, Pere Villar de Laboratoris Ilersap, va exposar els factors que intervenen en la fertilitat dels sòls a partir d’un recull d’anys d’observació i resultats analítics.

I finalment l’assessor agrònom Julián Palacios v exposar com es pot allargar la vida dels ceps a través de la poda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa