VadeVi
Teresa Jordà: “O el cava se’n va en orris o ens en sortim”
  • CA
Teresa Jordà durant la seva intervenció al Fòrum Europa Tribuna Catalunya
Teresa Jordà durant la seva intervenció al Fòrum Europa Tribuna Catalunya | M.R.F.

!--akiadsense-->

La Cimera del Cava que lidera el departament d’Agricultura de la Generalitat prevista pel mes de novembre es posposarà fins el mes de gener, a l’espera de la celebració del ple del Consell Regulador del Cava del dia 18 de desembre.

Com a prèvia a aquesta cita, la consellera d’Agricultura Teresa Jordà, ha assegurat que el cava és troba en un moment determinant i que “o tot se’n va en orris o ens en sortim”.

En una conferència al Fòrum Europa Tribuna Catalunya, Jordà ha recordat que a la celebració de la primera cimera que es va fer el 22 d’agost i que per primera vegada va asseure a una mateixa taula a tots els actors implicats en el cava, “tothom es va posar vermell”. Es referia d’aquesta manera a que tant elaboradors com productors van assumir que durant molt de temps no s’havia abordat una problemàtica que finalment aquest estiu va culminar amb l’esclat de la crisi dels preus del raïm.

Teresa Jordà i Carme Ruscalleda en un esmorzar del Fòrum Europa Tribuna Catalunya
Teresa Jordà i Carme Ruscalleda en un esmorzar del Fòrum Europa Tribuna Catalunya | M.R.F.

!--akiadsense-->

En aquella trobada, diu la consellera, “tots ens vam posar deures i esperem que en la propera cita hi arribem amb la feina feta. Si no remem tots plegats cap al mateix lloc i si no es treballa conjuntament el cava deixarà de ser el que ha estat”.

Així i tot, per Jordà, qui ha de liderar la sortida de la crisi ha de ser el Consell Regulador del Cava amb el seu nou Pla Estratègic que contempli la zonificiació i la segmentació per posar en valor el producte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa