VadeVi
La terminologia de les varietats vitivinícoles es posa al dia
  • CA
La garnatxa és una de les varietats de raïm | cedida

!–akiadsense–>

La Terminologia de les varietats vitivinícoles“> és un recull dedicat als ceps, els raïms i els vins de les denominacions d’origen catalanes. D’una banda, conté les fitxes que corresponen a les 48 varietats autoritzades a Catalunya. Aquestes fitxes apleguen un total de 79 termes catalans, amb definicions i notes, i equivalents en castellà, francès i anglès, principalment, però també, puntualment, en gallec, italià, occità, portuguès o alemany.

El TERMCAT va publicar la primera edició d’aquesta terminologia el setembre de 2016, amb les varietats que apareixien en el Reial decret 740/2015, de 31 de juliol. L’actualització que ara es presenta recull les varietats, com ara el giró ros“>, el marselan“> o el xarel·lo vermell, “>autoritzades a Catalunya al Reial decret 313/2016, de 29 de juliol, vigent en aquest moment, d’acord amb la voluntat de mantenir aquesta publicació sempre al dia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa