VadeVi
Núria Altés: “Els nous projectes eòlics amenacen de mort la Terra Alta”
  • CA
La Terra Alta és la comarca amb major nombre d'aerogeneradors instal·lats i en previsió de Catalunya
La Terra Alta és la comarca catalana amb la major previsió d’aerogeneradors instal·lats

!–akiadsense–>

L’empresa Naturgy anunciava fa només uns dies l’inici de les obres de nous parcs eòlics Los Barrancs i Punta Redona, la Terra Alta, malgrat diverses entitats del territori – com per exemple la denominació d’origen- tenen oberts contenciosos administratius per aturar la construcció d’aquests dos projectes, més un tercer a Tres Termes. Els terraltins fa temps que denuncien la massificació eòlica que pateix la comarca, on ja hi funcionen 148 aerogeneradors i que amb la instal·lació dels quinze més previstos, es convertirà en el territori amb el major nombre de molins de vent de tot Catalunya.

Núria Altés, propietària del celler Herència Altés i membre de l’associació Terra Alta Viva, denuncia que aquesta realitat està afectant molt negativament la comarca: “La Terra Alta està sent silenciada. No s’escolten les nostres crides a aturar una massificació que amenaça la comarca de mort, que beneficia el despoblament i que fa patir pel futur de la pagesia en una comarca amb llarga tradició en el sector primari”.

De fet, la instal·lació dels parcs eòlics ha estat un dels motius que han impulsat la creació d’aquesta associació, Terra Alta Viva, que tot just va començar a caminar el passat mes de desembre amb l’objectiu de “defensar els interessos de la nostra gent i els nostres paisatges davant ingerències que ens venen imposades de fora. Volem decidir sobre el nostre futur“, dirà Altés. “Serem una una entitat molt oberta i transversal que escolti la veu de totes aquelles persones o entitats que vulguin vetllar pels interessos de la comarca”. “Cal que defensem un un model territorial sostenible i estem contents de poder fer-ho de manera coordinada i amb unitat entre tots els pobles i agents del territori”.

Crida a l’acció, aquest diumenge a Vilalba dels Arcs

Precisament davant l’inici de les obres de la central eòlica Los Barrancs, al terme de Vilalba dels Arcs, s’ha organitzat per aquest diumenge 14 de març una convocatòria per donar a conèixer l’impacte que tindran els nous projectes eòlics de la ZDP i l’amenaça eòlica que pateix la comarca.

Amb música en directe amb Temps Al Temps i Joe Juanós i visita guiada a l’espai Els Barrancs de la Batalla de l’Ebre per Voravall Turisme, la convocatòria es fa precisament davant el celler Bernaví, un dels principals afectats per la construcció de les noves instal·lacions.

? 14 de març, d’11h a 14h

? Celler BERNAVÍ (Camí de Berrús km 4, 43782 Vilalba dels Arcs)

La normativa COVID, demana inscripció prèvia a través del formulari que es pot trobar en aquest enllaç. I també participar-hi amb l’ús de mascareta de protecció individual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa