Terra Alta i Costers del Segre se sumen a Temps de Vi de Vilanova i la Geltrú

La 8a edició d'aquesta fira es farà del 7 al 9 de juny i comptarà com sempre amb els vins de la DO Catalunya i la DO Penedès

El brindis de la presentació de la fira Temps de Vi 2019

El brindis de la presentació de la fira Temps de Vi 2019

La fira Temps de Vi de Vilanova i la Geltrú arriba a la 8a edició i aquest dimarts es va donar el tret de sortida amb la presentació a l’Espai Far de Vilanova amb un tastet del que es podrà trobar els dia 7, 8 i 9 de juny.

Pel que fa a l’edició d’enguany de la fira, es mantenen els seus trets diferencials, com ara els tastos i maridatges a diferents restaurants i espais culturals del municipi, els concerts de música en viu i els tastos en vaixell, el principal element diferenciador d’aquesta fira que mira al mar, i que aposta no només per la cultura del vi, sinó per la seva vinculació amb la gastronomia i la cultura local.

Tastos Temps de Vi 2019

Entre els tastos d’aquesta 8a edició destaca el tast organitzat amb motiu del 40 aniversari de Can Ràfols dels Caus, un recorregut a través de 7 vins pels 40 anys d’història d’aquest celler del Massís del Garraf on, a més, es podran tastar referències inèdites. Serà divendres 7 de juny a les 19h al local de Temps de Vi.

Dissabte 8, a les 12h i també al local de Temps de Vi, es farà un tast vertical de l’Ancestral Xarel·lo Vermell i del Finca Viladellops Negre del Celler Viladellops. A les 18h serà el moment del pa i el vi, amb un maridatge conduït per Jordi Morera, guanyador del premi a millor forner mundial el passat 2017.

Una de les novetats d’aquesta edició és la suma de més denominacions d’origen a la fira. Així, a la DO Catalunya i la DO Penedès, s’hi afegeixen la DO Terra Alta i la DO Costers del Segre. Totes dues organitzaran els seus propis tastos diumenge 9 de juny. Al matí a les 12h, al local de Temps de Vi, serà el torn de Costers del Segre de la mà del sommelier Jordi Martínez qui, a través d’un viatge per tota la província de Lleida, explicarà les 7 subzones que conformen la DO i els seus diferents terrers.

Per la seva banda, la DO Terra Alta estarà present a dos escenaris diferents. Per una banda, diumenge a la tarda a les 18h al Teatre Círcol Catòlic hi haurà un tast guiat dels vins d’aquesta DO que té la garnatxa blanca com a emblema.

Pel que fa a la resta de tastos en vaixell, destaquen els vaixells d’AT Roca (divendres, 20h), Juvé & Camps (dissabte, 18h) o els vaixells d’Avgvstvs Forvm i Torelló, tots dos diumenge a les 10h i les 20h respectivament.

Una altra de les novetats és l’organtizació, per part de la DO Catalunya, d’un scape room creat específicament per l’ocasió.

Nou comentari