VadeVi
Terra-lab, mostra a Alella, un projecte experimental de fotografies de vinyes revelades amb vi
  • CA
Vinyes Revelades
Vinyes Revelades | Terra-lab

!--akiadsense-->

Vinyes Revelades dona nom a un projecte que s’exposarà a partir d’aquest divendres a Alella a Can Manyé, Espai d’Art i Creació. Són fotografies del paisatge d’Alella amb les vinyes com a protagonistes, però en les que el vi també hi ha tingut un paper primordial.

Blanca Viñas, Marta Dahó i Román Yñán són els responsables d’aquest projecte de Terra-lab que planteja un reflexió visual a l’entorn del paisatge del Maresme, en concret de les vinyes d’Alella. La particularitat és que s’han fet fotografies de vinyes i tots els rodets d’aquestes imatges es van submergir en vi. En dos rosats, dos blancs i dos negres d’Alella i en funció de com reaccionava el negatiu es treien i s’anaven revelant.

El resultat, explica Roman Yñán a Vadevi, “és realment molt bonic, molt plàstic. A algunes imatges es veuen només uns puntets i en d’altres el negatiu ha quedat mig destrossat. Ha estat molt interessant”.

Així s’ha experimentat amb el vi com a agent revelador, i asseguren els seus autors, planteja un enfocament reflexiu sobre pràctiques fotogràfiques des d’un punt de vista tècnic i també sobre la idea de representació de la imatge.

Vinyes Revelades s’inaugura aquest divendres a les 20h i es podrà veure fins dia 14 de setembre. “Que ningú s’esperi una exposició de fotos emmarcades” diu Roman Yñan. “El que hem fet és mostrar la nostra feina en una intervenció a un espai com el de Can Manyé” afegeix.

Terra-lab amb rpojectes com aquest, fa la proposta de ‘pensar’ el concepte de paisatge i territori partint d’un treball entre artistes, fotògrafs i pensadors nascuts a partir de l’any 1968. El conformen 10 equips de treball composats per 3 autors cadascun: 2 autors visuals i i un autor cultural (filòsofa, assagista, científic, historiadora, urbanista, arquitecte…) que es despleguen en un territori concret i en un espai-temps determinat per a generar 10 projectes creatius que, en contacte amb determinats conceptes i microllocs generen reaccions i respostes visuals diferents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa