VadeVi
“La part dels Àngels” són els nous vins de Terra Remota
La part dels Àngels

!--akiadsense-->

Terra Remota, el celler de Marc i Emma Bournazeau a la DO Empordà acaba de presentar la seva nova gamma de vins joves “La part dels Àngels”, formada per tres nous vins pensats per a moments informals: Ales Blanques, Ales Roses i Ales Negres, que surten al mercat amb la collita 2017. Pensats per aperitius de diumenge, menús de migdia, pícnics a l’aire lliure o estius a la piscina; situacions en què, asseguren, el vi ha de maridar amb la relaxació del moment sense renunciar a la qualitat.

L’origen d’aquesta línia cal buscar-lo en els vins que el celler descartava a l’hora de fer els cupatges dels vins de la gamma “Camino”. Eren partides que no assolien el nivell d’excel·lència que exigeix Marc Bournazeau per als seus vins, però asseguren que excedien amb escreix les demandes de qualitat de molts elaboradors. Tot i això, Marc sempre va insistir en prescindir d’aquests litres, de manera que l’Emma Bournazeau va començar a dir-los “la part dels àngels”, perquè d’alguna forma es perdien.

A aquesta realitat s’hi va afegir la necessitat de respondre al compromís amb els seus clients, que en anys de veremes curtes no podien comptar amb el volum necessari per atendre les comandes. Emma i Marc Bournazeau mai no han comprat raïm per allargar la producció dels seus vins “Camino”, que s’elaboren sempre i únicament a partir de la seva vinya a la DO Empordà.

El resultat ha estat aquesta nova línia de vins. Per tal de garantir l’estabilitat de la producció i la qualitat del producte, el celler ha establert contractes amb viticultors de la DO Terra Alta, de manera que l’equip tècnic de Terra Remota estableix directrius de cultiu i determina i assisteix a la verema, que es realitza a mà en caixes de 100 kg. La resolució de la parella Bournazeau és inqüestionable en quant a l’elaboració dels seus vins, que vol controlar al 100% al seu propi celler. Per això, a partir d’aquí, els raïms es traslladen en camió frigorífic fins a Terra Remota, on es procedeix a l’elaboració amb la cura habitual, en aquest cas amb criances curtes sobre les mares en tots tres vins.

De momenet aquests vins ja compten amb la confiança de restaurants com Els Tinars -un dels grans clàssics de les comarques gironines-, que els ha inclòs a la seva proposta “Menú Tastet” de dilluns a dijous.

!--![endif]---->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa