Papers de vi, la revista de vins que s’edita en paper des del 2008 al territori amb DO Alella, publica cada quatre anys un especial que anomenen Vinografia dels Alella. I, vinculat -i celebrant- la sortida d’aquest número, organitza un esdeveniment que porta el mateix nom on es convida a tastar precisament totes les referències vinícoles de la regió.

Una referència per hectàrea
La cinquena edició de la Vinografia dels Alella ja està al carrer. Es tracta d’un catàleg molt exhaustiu on apareixen les fotos i fitxes de tots els vins que s’elaboren al territori DO Alella, amb DO o sense. L’edició d’enguany, encartada (i separable de) dins el número ordinari de tardor de Papers de vi, aplega un total de 192 vins, 13 més que l’edició anterior i 60 més que la prèvia.
Si s’analitzen una mica les dades, la xifra és espectacular: 192 vins en un territori que disposa de menys de 200 hectàrees de vinya. Una referència per hectàrea. Caldria comprovar-ho, però això és possible que no passi enlloc més del món. I explica que el territori DO Alella és ple de productors inquiets que elaboren petitíssimes produccions de molt poques ampolles. Són un total de 37 elaboradors, entre cellers, viticultors amb vinya pròpia, però que elaboren (o es fan elaborar) el vi al celler d’altri, i comerciants de vins.
Podeu consultar el document fent clic aquí. Hi trobareu tots els Alella endreçats per grups: blancs joves, blancs de criança, brisats, rosats, negres joves, negres de criança, ancestrals, ancestrals rosats, escumosos tradicionals, escumosos tradicionals rosats, dolços i generosos, i vermuts. De cada vi, hi ha la foto i un munt d’informació que us resultarà útil.

L’esdeveniment va acollir uns 250 professionals
La Vinografia esdeveniment es va celebrar a l’Escola de Restauració de Santa Coloma de Gramenet, un preciós edifici noucentista perfectament restaurat i que va esdevenir l’escenari ideal per acollir un acte d’aquestes característiques.
El mateix dilluns 6 a la tarda, prop de 250 professionals van passar per les instal·lacions del centre per gaudir de tots els vins que apareixen a la revista especial. Quatre hores per tastar i conèixer des dels vins més exclusius dels cellers coneguts i reconeguts fins a aquelles ampolles que són el somni de petits productors que fan les primeres passes en l’apassionant món del vi.