Tocs de Vi de l’Empordà a Girona ha tancat aquest 2017 la millor de les seves cinc edicions. Al llarg de tres dies, la fira ha registrat prop d’11.000 visitants i més de 53.000 degustacions servides entre vins de la DO Empordà i tapes dels restaurants de la plaça.

Aquestes xifres consoliden Tocs de Vi com un dels principals esdeveniments enogastronòmics de les comarques gironines. En només cinc anys, la proposta s’ha convertit en una cita inaludible per a molts gironins que valoren els productes de proximitat i el maridatge de vins empordanesos amb les degustacions culinàries dels restaurants i bars de l’emblemàtica plaça. Enguany, hi ha participat una dotzena de cellers de la DO Empordà i una quinzena de restauradors.

Tastos en espais emblemàtics

En paral·lel a la fira, enguany s’han organitzat per segona vegada els tastos dels vins en espais emblemàtics de la ciutat, com per exemple, la muralla de Girona. De dimecres a dissabte, van tenir lloc 12 tastos amb una ocupació mitjans del 92,4% i gairebé 300 participants. De fet, 9 dels 12 tastos celebrats van esgotar les entrades.

La programació d’aquests tastos suposa, d’una banda, estendre l’esdeveniment més enllà del seu nucli central, la plaça de la Independència, per reforçar el coneixement dels valors monumentals de la ciutat i generar activitat en els museus; i d’altra banda, es dóna l’oportunitat als cellers de mostrar d’una manera més didàctica i atractiva els seus productes, així com portar a terme una tasca prescriptora més profunda.

Tocs de Vi de l’Empordà a Girona està organitzat per la DO Empordà i l’Associació de Bars i Restaurants de la Plaça de la Independència de Girona, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, i el Fons Europeu de Desenvolupament Rural i el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.

Nou comentari