VadeVi
Tomàs Cusiné presenta les seves noves microvinificacions, un projecte iniciat fa 19 anys
  • CA
Tomàs Cusiné presentant les seves Microvinificacions de les Garrigues Altes
Tomàs Cusiné presentant les seves Microvinificacions de les Garrigues Altes | Tomàs Cusiné

!--akiadsense-->

Tomàs Cusiné presenta una edició limitada de Microvinificacions de vinyes plantades a Les Garrigues Altes. Són nou vins que són fruit de la seva experiència professional i personal i de la seva àmplia trajectòria en el món del vi, en els quals trasllada el seu afany innovador i la seva faceta d’intèrpret de la vinya. Les Microvinificacions són vins de parcel·la i monovarietals que busquen la màxima expressió de la varietat i el terrer, i que rescaten mètodes d’elaboració tradicionals, com els vins naturals, el brisat per a vins blancs o la vinificació d’un escumós ancestral. Es tracta de vins elaborats respectant al màxim la procedència del raïm i sense afegir, en algun cas, sulfits. Han estat fermentats amb llevats autòctons. És una col·lecció on Cusiné sintetitza tota la seva experiència de més de trenta anys elaborant vins a la DO Costers del Segre.

Tomàs Cusiné va iniciar la seva trajectòria en el món del vi en els anys 80 al celler familiar Castell del Remei. La seva passió li va portar a emprendre Cérvoles Celler l’any 97, apostant per un terrer i uns vins que van marcar un punt d’inflexió a la regió, al mateix temps que es va incorporar a la reconeguda associació Grandes Pagos de España. El 2002 va fundar el celler Tomàs Cusiné al Vilosell, on va buscar l’elegància dels vins. En només 10 anys va aconseguir el premi de l’Associació Catalana de Sommeliers com a “Millor celler de Catalunya”. El 2012 es va llençar a explorar nous horitzons gestant el projecte Cara Nord, el celler de vins d’altura de les Muntanyes de Prades. Ara la seva experiència i afany continu per investigar han creat aquests nou vins, que són una mirada microscòpica de la vinya de les Garrigues Altes i de les múltiples expressions de les vinyes que cultiva a la seva propietat.

En la sèrie Microvinificacions, Tomàs Cusiné transmet la seva experiència i mestratge en el coneixement del terrer lleidatà. Són interpretacions molt personals de la matèria primera en forma d’elaboracions com el brisat natural de macabeu, vi blanc tradicional que es caracteritza per la maceració i la fermentació amb les pells del raïm i on Cusiné prescindeix de l’addició de sulfurós, o un sauvignon blanc fermentat en bota, o un escumós ancestral de reisling, o monovarietals de finques de garnatxa, syrah, chardonnay i carinyena, tots ells fermentats amb llevats autòctons de la mateixa finca i procedents de parcel·les excepcionals, meticulosament seleccionades. Cadascuna d’aquestes Microvinificacions és una expressió singular de la complexitat del sòl i la seva combinació amb la varietat, elaborats de la forma més transparent possible per a conservar la màxima connexió amb l’origen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa