VadeVi
Tona Romeu guanya el 22è Premi Nadal de pintura 2015

Tona Romeu, amb el primer premi, Maria Martínez amb el segon i Ton Salvador amb el tercer, són els guanyadors del Premi Nadal 2015 de pintura que s’ha lliurat en el marc de la fira d’art Firar’t de Vilafranca del Penedès. Caves Nadal fa 22 anys que patrocina aquest premi i renova un any més el seu compromís amb la la cultura i la promoció de nous talents. El primer premi té una dotació de 800 euros, el segon de 400 i el tercer, de 300.

Els 61 pintors participants en el Firar’t d’enguany han exposat obra de petit format que ha estat a la venda entre el 22 d’agost i l’1 de setembre a la capella de Sant Joan de Vilafranca a preus que oscil·laven entre els 50 i els 175 euros. Cada artista presentava una peça de gran format per optar a un dels premis Nadal. Aquest any totes les obres de gran format tenien com a temàtica la plaça Jaume Primer de Vilafranca i el seu entorn gòtic.

Les tres peces guanyadores passen a formar part del fons artístic de Caves Nadal, mentre que la resta van ser subhastades i la recaptació s’ha destinat a la Festa Major de Vilafranca. Aquest any la subhasta ha estat dirigida pels periodistes Joan Beumala, responsable de la pàgina de castells del diari El Punt Avui, i el presentador del programa esportiu de TV3 Efectivament, Lluís Canut. D’aquesta manera, els organitzadors han volgut recuperar la figura d’un tàndem per fer la subhasta més àgil i entretinguda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa