VadeVi
Toni Carbó i Ramon Jané guanyen els 30.000 euros del tast per parelles de Vila Viniteca
  • CA
Siscu Martí de Vila viniteca lliure el primer premi a Jordi Carbó i Ramon Jané
Siscu Martí de Vila viniteca lliure el primer premi a Jordi Carbó i Ramon Jané | Abraham Caromarin

!--akiadsense-->

Els guanyadors de l’11a edició del tast per parelles de Vila Viniteca són Toni Carbó de La Salada i Ramon Jané de Mas Candí. Els dos, elaboradors de vi a l’Alt Penedès, s’emporten els 30.000 euros del primer premi després d’haver participat en totes les edicions d’aquest concurs.

Havien aconseguit en 6 ocasions passar a la final i en dues s’havien emportat el segon premi. Finalment, després d’11 anys, han aconseguit superar les 120 parelles que participaven en aquesta edició.

“Nosaltres fa 15 anys que tastem junts i a cegues, sempre ens ha agradat molt i estem molt contents d’haver guanyat avui”, explicaven els dos a Vadevi, just després de conèixer que havien aconseguit el primer premi.

“Ens hem estat entrenant durant 3 mesos, amb un o dos tastos col·lectius a la setmana. Però al final és com un joc. Ens ho passem molt bé tastant a cegues”, explicava Jané.

Carbó detallava que a més de l’entrenament, s’han raspatllat les dents sense pasta, i han fet un esmorzar i un dinar molt lleuger per tal de tenir tots els sentits a punt per tastar. I afegia que s’han enfrontat al vi tal com és “deixant de banda la psicologia i les prèvies d’altres edicions del concurs i intentant no pensar en les dinàmiques que podrien havien portat a posar un vi o un altre”.

El concurs s’ha fet a la Llotja de Mar de Barcelona des del matí d’aquest diumenge. La primera fase eliminatoria ha estat una mica desconcertant segons els concursants. S’han tastat dos champanys, dos riojas i a diferència d’altres edicions no hi havia cap vi dolç.

Tast per parelles Vila viniteca 2018

!--akiadsense-->

Quim Vila, màxim responsable del tast per parelles de Vila Viniteca explicava a Vadevi, que “en la fase classificatòria potser s’han deixat portar massa per la psicologia”, però afegia que en qualsevol cas i sigui com sigui, encertar els vins és sempre molt difícil, i que de fet “en la primera fase el jurat ha hagut de deliberar més de dues hores perquè hi havia moltes parelles empatades a punts i les notes de tast han estat determinants”.

Recordem que dels 7 vins que es tasten se’ls demana que detallin el país, la zona d’origen, Denominació d’Origen, les varietats de raïm, l’anyada, l’elaborador i la marca.

A la final els vins que s’han tastat són:

1.- Franz Hirtzberger Axpoint Grüner Veltliner Smaragd 2015. Wachau.Austria.

2.- Movia Veliko Velo 2009. Brda. Eslovenia

3.- Te Mata Cape Crest Sauvignon Blanc 2016. Hawke’s Bay. New Zealand.

4.- Torelló 225 Brut Nature Gran Reserva 2013 (Magnum). DO Cava Paraje Calificado.

5.- Passopisciaro Contrada Porcaria 2014. IGT Sicilia.

6.- Eisele Vineyard Cabernet Sauvignon 2013. Napa Valley

7.- Thanisch Berncasteler Doctor Auslese 2014. Mosel-Saar-Ruwer

Per Quim Vila, que a la final d’aquesta 11a edició hi hagués 6 o 7 elaboradors de vins és molt encoratjador. “Si tota la gent que fa vi tastés tant com tasten ells es farien millos vins”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa