VadeVi
Toni Falgueras del Celler de Gelida recull el premi Barcelona Comerç 2020
  • CA
La família Falgueras Febrer brinda pel premi Barcelona Comerç 2020
La família Falgueras Febrer brinda pel premi Barcelona Comerç 2020 | Instagram

!--akiadsense-->

Toni Falgueras, ha recollit el premi Barcelona Comerç 2020 a l’Ajuntament de Barcelona en nom de tot el comerç local de la ciutat. En una època molt crítica pel petit comerç que acusa i fort la crisi econòmica derivada del coronavirus, des del Celler de Gelida reivindiquen la seva feina, la dels petits i asseguren que “planten cara a la pandèmia”.

Des d’aquest botiga centenària de vins del barri de Sants continuen treballant la venda online, més que mai, però també presencial i en el moment de recollir el premi, Falgueras, alabava la bona predisposició dels clients que “compleixen estrictament les mesures de seguretat tot i que suposi fer cues al carrer”.

A més d’assumir la nova normalitat a l’hora de vendre, des del Celler de Gelida hauran de posposar una celebració important. I és que enguany compleixen 125 anys i els actes previstos d’aquest aniversari es faran un cop la situació sanitària millori.

El celler de Gelida fa 125 anys però no se celebrarà fins que la situació sanitària millori
El celler de Gelida fa 125 anys però no se celebrarà fins que la situació sanitària millori | Cedida

!--akiadsense-->

Es va fundar l’any 1895 i segons explica Toni Falgueras, quarta generació de botiguers “no és la primera vegada que ens hem de doblegar a les circumstàncies. Durant la Guerra Civil ens van confiscar el vi i van portar el meu pare i el meu tiet a tenir cura del vi per les tropes”.

Però malgrat tot el negoci va anar prosperant i de la mà de Toni Falgueras i Maria Febrer, es va convertir en una botiga de licors i vins de molt de prestigi a la ciutat de Barcelona. Ja retirat, Falguera va rebre el Premi a la Trajectòria en el món de vi dels Premis Vinari 2019. Ara les regnes del Celler de Gelida estan en mans dels seus fills, Ferra Falgueras i la seva germana Mertixell, sommelier i comunicadora que assegura “el futur està en l’online, però no volem deixar de banda el tracte personal que ha fet gran el Celler de Gelida”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa