VadeVi
Torelló culmina el seu procés de reconversió ecològica
  • CA

Han passat 3 anys des de que es va iniciar el procés de conversió de la vinya i les oliveres de la finca de Can Martí a la viticultura ecològica, si bé fa més de dues dècades que des de Caves Torelló, porten a terme pràctiques respectuoses amb el medi ambient.

D’aquesta manera, la verema de 2016 que s’està fent aquest dies és la primera 100% certificada ecològica per el CCPAE, el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, l’organisme encarregat de vetllar per al compliment de la normativa europea en aquest sentit.

Les normes de la producció ecològica prohibeixen l’ús de fertilitzants d’origen químic de síntesis i preveuen la seva substitució per altres d’origen natural. A la finca de Can Martí, s’utilitza coure, sofre, i tècniques de confusió sexual i fems provinent de ramaderies ecològiques.

A més a més la viticultura ecològica pretén aconseguir l’increment de la biodiversitat dins de la vinya i al seu voltant. A dins mitjançant la utilització de la tècnica de coberta vegetal entre la filera de ceps que milloren el sòl, aporta nutrients i augmenta les enemics naturals que controles les plagues. Les zones d’arbustos perifèriques també permeten la proliferació d’insectes i aràcnids, ocells i rèptils enemics naturals de les plagues.

La finca de Can Martí, a Gelida, a l’Alt Penedès pertany a la famñilia Torelló des de 1395 i té una extensió de 135 hectàrees, 80 d’elles plantades amb 11 varietats diferents de raïm i 439 oliveres centenàries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa