VadeVi
Torna el Microvi amb activitats adaptades i una mostra de petits cellers a la vinya

Microvi, organitzat per l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès, torna aquest 2021 amb un programa d’activitats que tindran lloc entre els dies 28 de maig i 26 de juny en diferents espais emblemàtics del municipi. Seran un total de set actes, que, segons ha informat el consistori, es duran a terme seguint totes les garanties sanitàries i estaran adaptats a la realitat actual.

El tret de sortida el marcarà La Nit dels Sumolls el 28 de maig al Monestir romànic de Sant Sebastià dels Gorgs convertit en un escenari mil·lenari on es realitzarà un tast comentat conduït per Ramon Roset, sommelier i col·laborador de Vadevi. La participació dels cellers enguany serà limitada a 6 amb referències elaborades amb aquesta varietat que presentaran noves anyades i algunes novetats que no existien en el marc de l’última edició al 2019.

El mateix cap de setmana, el diumenge 30 de maig, es realitzarà la Caminada Naturvi, un circuit de 10 km amb sortida i arribada a Can Mitjans on cellers del municipi oferiran el tast dels seus productes tant durant el recorregut, en vinyes treballades per ells mateixos, com a l’arribada.

El 5 de juny, la Mostra de petits cellers a la vinya serà la protagonista amb un format estil speedtasting en el que es realitzarà en grups “bombolla” de màxim 12 persones un recorregut al voltant d’una vinya de L’Arboçar per tastar 2 referències de cadascun dels 10 cellers participants i que tindran 15 minuts per explicar el seu projecte i els productes que elaborin. En passar aquest temps, els grups rotaran com un rellotge per continuar el tast al següent celler. D’aquesta manera els participants podran tastar fins a 20 referències i escoltar 10 projectes dels cellers participants.

L’acte es repetirà durant el dia en un format de matí (11:30h) i un de tarda (17:30h). En acabar, es podran adquirir ampolles dels cellers participants a la botiga del Microvi que oferirà els productes tastats a preus especials per l’ocasió.

La següent setmana, a Cantallops hi tindrà lloc la segona edició del Joc de vins (12 de juny), un joc d’escapisme en viu al voltant d’una ampolla de vi per desxifrar els secrets en aquesta ocasió del Codi da Vinci.

Agafarà el relleu el Tast de vins del Massís del Garraf, un tast ja consolidat des de la primera edició de Microvi amb el tast comentat de referències dels elaboradors d’aquesta sub-zona de vinificació amb el tast dedicat enguany a la història del Massís del Garraf i la relació amb els vins que s’hi elaboren amb la dinamització d’Alba Gràcia Responsable del Centre d’interpretació de la Malvasia i el Sommelier i educador del món del vi David Martínez.

De seguit els actes continuaran el dissabte 19 de juny amb el Maridatge de vins i caves d’Avinyonet del Penedès a Avinyó Nou amb nou format exterior i més centrat el petits tastets amb temàtica americana maridats amb vins i caves del municipi; i finalment, l’acte que clourà el Microvi 2021 serà el Tast de vins Naturals conduït pel Celler Mas Candí i que es realitzarà als jardins de la Torre romana de Les Gunyoles.

Agenda d’esdeveniments del Microvi 2021

  • 28 de maig: La Nit dels Sumolls (Sant Sebastià dels Gorgs)
  • 30 de maig: Caminada Naturvi (Can Mitjans)
  • 5 de juny: Mostra de petits cellers (L’Arboçar)
  • 12 de juny: Joc de vins (Cantallops)
  • 17 de juny: Tast de Vins del Massís del Garraf (Can Ràfols dels Caus)
  • 19 de juny: Maridatge amb vins i caves d’Avinyonet del Penedès (Avinyó Nou)
  • 26 de juny: Tast de vins Naturals (Les Gunyoles)

En aquesta edició, les entrades als diferents actes es vendran a un preu unificat de 10€/acte, i es podran aconseguir de manera anticipada o online a través de la web penedesturisme.cat a partir d’aquest dissabte 15 de maig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa