VadeVi
Tornen les biblioteques amb DO a la Terra Alta
  • CA

Arriba setembre i amb ell el torn de la Denominació d’Origen Terra Alta al cicle Biblioteques amb DO, una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que, per quart any consecutiu, busca dinamitzar l’espai bibliotecari amb activitats i propostes cultures variades, prenent el vi com a manifestació autòctona, característica i diferenciada.

El lloc de trobada serà la Biblioteca Municipal de Gandesa, i els dies escollits el 7, 9, 15 i 20 del mes de setembre. Totes les activitats estaran obertes al públic i comptaran amb un tast de vi DO Terra Alta.

Activitats i concurs de fotografia

La primera activitat tindrà lloc el 7 de setembre a les 18:30h, i reunirà per primer cop al Club de Lectura de Narrativa d’Adults. A la trobada participarà l’autor Sebastià Benassar, que parlarà del llibre On mai no creix l’herba. Dos dies després, el 9 de setembre a les 19h, es farà la presentació oficial d’aquesta 4a edició de Biblioteques amb DO, que anirà acompanyada de la xerrada Els oficis del vi, entre la Sara Pérez (Mas Martinet, DOQ Priorat) i Francesc Ferré (Celler Frisach, DO Terra Alta). En aquest cas el tast serà amb vi de l’Escola Agrària de Gandesa.

El 15 de setembre a les 19h tindrà lloc la presentació del llibre El xiquet i el poble perdut, en la qual participaran l’autor, Pere Martí i Bertran, i l’il·lustrador, Joan Miró, a més de Remei Domenech, responsable de la part històrica, i Noèlia Riaño, d’Ediciones del Serbal i la Fundació El Solà. Es tracta d’un conte inspirat en els fets que varen succeir a la serra de la Fatarella durant la Batalla de l’Ebre. El cicle es tancarà el 20 de setembre a les 17h amb una activitat infantil: un conta contes a càrrec de Pili Ferrando, amb tast de most i visita al Celler Cooperatiu de Gandesa.

Durant tot el mes de setembre, a més, estarà oberta la convocatòria per participar en el III Concurs de Fotografia Biblioteques amb DO. Les instantànies han d’estar vinculades al sector del vi de la Terra Alta. Les bases del concurs es poden consultar al web de l’Ajuntament de Gandesa i al Facebook de la Biblioteca Municipal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa