VadeVi
Torra: “És un gran honor saber que a Catalunya es produeixen vins excel·lents”
El president Quim Torra amb els guanyadors d'un Vinari d'Or de l'edició 2018
El president Quim Torra amb els guanyadors d’un Vinari d’Or de l’edició 2018 | Jordi Play

!--akiadsense-->

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha felicitat en persona aquest dimarts al migdia tots els guanyadors d’un Premi Vinari d’Or de vins i vermuts en l’edició 2018. Ha estat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, on Torra ha pronunciat un breu discurs posant de manifest “com ha canviat el sector” del vi en els darrers anys, i ha aprofitat per desitjar que la xifra actual segons la qual una de cada tres ampolles que es consumeixen a Catalunya són del país, canvií i sigui una de cada dues. El president també ha constatat que “no hem parat de créixer, fins i tot en entorns que no són gaire favorables” i ha celebrat les xifres d’exportacions de vins i caves catalans.

“Sou un factor clau per l’equilibri territorial”, ha dit el president als responsables de cellers que s’han congregat al Saló Sant Jordi, i ha assenyalat que “tireu endavant grans projectes que permeten donar vida al territori”. Per a Torra, els cellers catalans són “la millor prova del que podem tenir si ajuntem el potencial del territori”. “És un gran honor saber que en aquesta terra es produeixen vins excel·lents”, ha conclòs Torra. Per la seva banda, Salvador Cot, editor de Vadevi -diari que organitza els Premis Vinari- ha fet un elogi “del que ha estat el sector dels vins catalans les últimes dues dècades”, i ha destacat que els vins catalans estan “plens d’identitat, plens de qualitat, i que confereixen identitat al país que els produeix”.

“No són uns vins perifèrics, com fa temps ho eren”, ha destacat Cot, que ha acabat recordant que l’última recepció es va fer fa dos anys amb el president Carles Puigdemont i la consellera Meritxell Serret, ara a l’exili a Brussel·les. Aquest és un acte solemne que va ser escapçat, com tantes altres coses, per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya. D’aquí que la voluntat de represa hagi estat ferma, des del primer moment, entre les autoritats catalanes i els Premis Vinari.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: jordi a abril 01, 2019 | 14:24
    jordi abril 01, 2019 | 14:24
    se lo has dado a probar antes a puchi? te ha dado el visto bueno? ok noi no bebas más que se lo digo a puchi!
  2. Icona del comentari de: menudo comecocos a abril 01, 2019 | 15:17
    menudo comecocos abril 01, 2019 | 15:17
    eso te ha dicho puchi que digas? ok pero no bebas más

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa