VadeVi
Segona anyada de la Malvasia de Sitges de Torre del Veguer
  • CA
Malvasia de Sitges de Torre del Veguer

El celler familiar Torre del Veguer de Sant Pere de Ribes acaba de treure al mercat la segona anyada del seu vi blanc elaborat al 100% amb l’autòctona, aromàtica i escassa varietat malvasia de Sitges. Després d’estrenar-se al mercat l’any passat amb una limitadíssima producció, enguany es comercialitzen unes 3.000 ampolles del fragant i rodó Torre del Veguer Malvasia de Sitges 2017. Es tracta d’un vi ecològic, fruit de la finca Can Parès, que segueix les directrius del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). El vi està inclòs a la subzona Massís del Garraf i emparat per la DO Penedès. Mostra una destacada intensitat aromàtica, amb franques notes fruitals de préssec d’aigua, bergamota i aranja, amb un fons d’herbes fresques mediterrànies, com ara el fonoll i la farigola. També té un fons balsàmic.

La verema d’aquesta malvasia de Sitges és manual, en caixes de 20 kg, amb una ràpida entrada al celler i vinificació en fred continu, disminuint la temperatura del raïm al celler en càmera refrigerada fins arribar als 6° C. El premsat és suau, amb rendiments del 55%, elaborant únicament amb most flor. La fermentació alcohòlica es realitza en dipòsit d’acer inoxidable de 2.400 l. a temperatura controlada de 15ºC durant 14 dies. Es fa una criança sobre les mares d’entre 2 i 3 mesos. Així mateix, es treballa amb una baixa utilització de sulfurós durant la vinificació.

És de color groc pàl·lid brillant, amb reflexos verds. Des del celler descriuen el vi com a llaminer en la seva entrada en boca, fresc i gustós. La criança amb les mares li aporta certa untuositat i la seva molt bona acidesa una gran verticalitat. És persistent i amb volum. Es recomana per harmonitzar amb la gamba vermella de Vilanova, peix, arrossos i cuina asiàtica per la seva destacable acidesa.

Tant satisfets estan a Torre del Veguer amb els resultats obtinguts amb la malvasia de Sitges que han decidit incrementaran les vinyes d’aquesta varietat autòctona del Garraf a la seva propietat de Sant Pere de Ribes, segons ha confirmat el director del celler, Joaquín Gay de Montellà Estany.

Estrena a Marina del Garraf de la mà del Clàssic Penedès Marta

D’altra banda, Torre del Veguer s’ha estrenat a la subzona Marina del Garraf de la DO Penedès amb l’escumós Marta 2015 brut nature. Elaborat pel mètode tradicional, la seva criança en ampolla amb les seves mares s’allarga per espai de 15 mesos a una temperatura de 16° C, “per potenciar al màxim l’aroma i les característiques de la varietat muscat”, segons la directora tècnica del celler, Marta Estany. Es recomana servir-lo a uns 7° C. La seva qualitat serà òptima durant els 24 mesos posteriors al seu desgorjat.

El Clàssic Penedès Marta 2015, de producció limitada, destaca segons els seuselaboradors per les notes tropicals pròpies de les aromes primàries com el mango, que es tornen a trobar en el seu pas per boca. Mostra un carbònic molt ben integrat, amb bombolla fina i elegant. “Amb el Marta buscàvem un escumós que tingués personalitat pròpia, i es diferenciés de la resta d’escumosos de la zona”, segons Marta Estany.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Garraf mon amour a gener 31, 2018 | 15:57
    Garraf mon amour gener 31, 2018 | 15:57
    Celler familiar? Es donar llloc a a equívocs: no es tracta de cap pagès que visqui del conreu de la terra. En realitat és propietat de Joaquín Gay de Montellà, president de Fomento del Trabajo, i és una més de les seves nombroses empreses. Dit aixó, em sembla molt bé que tingui un celler i encara més en una zona amb una pressió urbanística tan gran com és el Garraf (Sant Pere de Ribes). Unícament, que no cal dissimular-ho !

Respon a Garraf mon amour Cancel·la les respostes

Comparteix

Icona de pantalla completa