VadeVi
Torres fa 150 anys amb la vista posada a reduir fins a un 50% les seves emissions
  • CA
Miquel Torres Macssazec, en la seva intervenció al Comuvicat
Miquel Torres Macssazek, en la seva intervenció al Comuvicat

!--akiadsense-->

Família Torres, un dels cellers més emblemàtics de la DO Penedès compleix 150 anys d’història. El seu director general, Miquel Torres Maczassek ha aprofitat el marc del Comuvicat, la segona edició de la Conferència Catalana de Comunicació del Vi, per explicar les principals línies d’aquest aniversari.

Per Torres la principal fita de tots aquests anys d’història és haver mantingut el celler en mans de la família i que cada una de les generacions que s’han anat succeïnt hagin sabut aportar la seva particular visió del món del vi.

Tot i que la vinculació de la família amb la vinya i el vi està documentada des del segle XVII no és fins al 1870 que es funda “Torres i Compañía”, empresa que s’ha mantingut fins al dia d’avui i que ara dirigeix la cinquena generació.

Però més que mirar enrere, per Torres Maczassek, cal mirar endavant i una de les grans preocupacions és el canvi climàtic. En aquests moments el celler té en propietat més hectàreess de boscos que de vinya, precisament per combatre’l. I després d’haver aconseguit en 10 anys reduir les seves emissions de CO2 un 30% per ampolles en tot el procés , és a dir des de la vinya fins al consumidor, ara es posen el repte d’arribar al 50% al 2030.

En aquest sentit i seguint l’estela de recuperació de varietats ancestrals catalanes que va iniciar la quarta generació (Miquel A. Torres, pare de l’actual director general) Torres Maczassek apunta que aquests raïms seran claus per afrontar l’escalfament global i els nous escenaris climàtics que es preveuen. A més a més permeten l’elaboració de nous vins i mostrar el potencial i la singularitat del territori.

Torres assegurs que aquest continuarà sent un dels pals de paller de l’empresa, tot i que recordar la dificultat que suposa, ja que la recuperació d’una varietat és un procés llarg que pot arribar als 17 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa