Vinyarets blanc és el nou vi de xarel·lo de Família Torres

!--akiadsense-->

Família Torres treu al mercat el nou vi de la gamma Vinyarets, que ha creat per retre homenatge al Penedès i reivindicar els seus orígens. Després d’estrenar-la l’any passat amb un negre elaborat a partir de les varietats tradicionals garnatxa, ull de llebre i sumoll, el celler familiar presenta ara un vi ecològic 100% xarel·lo, el raïm blanc insígnia del Penedès, de l’anyada 2019.

Segons Torres “els Vinyarets són vins de paisatge, que parlen de la història del Penedès, del seu patrimoni vitivinícola i de la diversitat de les seves vinyes, sòls i microclimes”. De producció limitada, provenen d’una selecció de petites vinyes repartides per tot el territori, identificant aquelles parcel·les en què consideren que millor s’expressa cada varietat per plasmar la seva tipicitat dins l’ampolla.

Per a l’elaboració d’aquest xarel·lo, s’han escollit unes vuit vinyes de més de trenta anys, i cultivades majoritàriament en vas tradicional sobre sòls argilosos calcari. Algunes estan situades a 350-400 metres d’altitud a la zona de Font-Rubí per buscar els límits d’aquesta varietat de cicle llarg i aconseguir dotar al vi de més frescor i expressivitat.

Cada parcel·la s’ha veremat a mà i els vins s’han elaborat per separat amb la mínima intervenció, “per respectar el caràcter típicament rústic de la varietat xarel·lo”. Tant la vinificació com la criança sobre mares durant 6 mesos s’han realitzat en acer inoxidable.

Tant el nou Vinyarets blanc com el seu germà negre, vesteixen una etiqueta il·lustrada amb vells ceps de fulles i gotims de colors, per plasmar la diversitat i llegat d’aquesta terra vitivinícola mil·lenària.

Nou comentari

Comparteix