VadeVi
Torres i Jean Leon, junts en un projecte internacional de reducció de l’ús del coure
  • CA

Familia Torres i Jean Leon col·laboren amb el projecte internacional d’I+D+i Coppereplace que té per objectiu reduir l’ús del coure en viticultura i, per tant, l’impacte mediamental.

Coppereplace vol reduir el coure per fomentar la biodiversitat a la vinya i al sòl, i oferir solucions integrades, sostenibles i alineades amb mètodes de producció respectuosos amb el medi ambient. Un total de 13 entitats de l’Estat espanyol, franceses i portugueses del sector del vi formen part del projecte que lidera la Plataforma Tecnológica del Vino.

En aquest context, Família Torres realitza assajos amb productes alternatius al coure, mentre que a Jean Leon centra aquests treballs, d’una banda, en l’ús de tractaments de dosificació variable en funció del vigor de la planta que obté mitjançant imatges per satèl·lit i, de l’altra, en analitzar els beneficis de la coberta vegetal a la vinya.

La iniciativa disposa d’un pressupost superior als 1,6 milions d’euros. Coppereplace també te previst crear una xarxa de ‘stakeholders’ entre viticultors i el major nombre d’agents del sector vitivinícola internacional que en puguin estar interessats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa