VadeVi
Torres premia de nou els seus proveïdors més sostenibles
Els guanyadors dels II Premis Torres and Earth

!--akiadsense-->

Els proveïdors Josep Maria Grimau, Verallia Iberia i Nadal Forwarding reben reconeixements per les reduccions d’emissions de CO2 i en aquesta segona edició se n’han afegit dos, un a la consciènciació que ha estat per l’escriptora Eulàlia Solé i un altre a l’ús d’energies renovables que ha rebut l’illa del Hierro.

L’illa del Hierro, representada pel vicepresident del Cabildo Juan Pedro Sánchez, ha estat distingida per l’ús extensiu dels seus recursos naturals per obtenir energies netes i renovables i per aspirar a l’autosuficiència energètica a través de la central hidroeòlica ‘Gorona del Viento’, en funcionament des de mitjans del 2015 i eix principal del Pla de Desenvolupament Sostenible d’aquesta petita illa de l’arxipèlag canari.

Després d’aconseguir abastir-se al 100% amb energies renovables durant 18 dies entre els mesos de gener i febrer d’aquest any, establint un nou rècord mundial, El Hierro ha demostrat la viabilitat de la seva política de sostenibilitat sustentada en l’autosuficiència energètica a través de renovables, la mobilitat ecoeficient i el desenvolupament sostenible de la pesca i agricultura. Miguel A. Torres ha qualificat la iniciativa d’“exemple encoratjador per a aquelles empreses i territoris que aposten per les fonts renovables com a energia del futur">”.

El Premi Torres & Earth a la conscienciació sobre la problemàtica del canvi climàtic ha recaigut en Eulàlia Solé, sociòloga i escriptora, pels articles publicats a La Vanguardia en què denuncia el bloqueig a les renovables per part del govern, alertant dels perjudicis que això suposa per als ciutadans i la societat en general. Una situació que també ha criticat Torres en nombroses ocasions en relació a una instal·lació de plaques fotovoltaiques per a autoconsum que té al seu celler de Pacs del Penedès, i que segueix sense rebre els permisos de connexió després de dos anys d’haver iniciat els tràmits.

Pel que fa als proveïdors, Familia Torres ha distingit tres empreses de la seva cadena de subministrament que més han aconseguit reduir les seves emissions de CO2 i que, per tant, més han ajudat al celler a minimitzar la seva petjada de carboni, calculada en tot el seu abast, des de la vinya fins al transport final.

Josep Maria Grimau Galimany, viticultor del Penedès, que ha millorat l’eficiència en els tractaments i gestió de la vinya i ha optimitzat les tasques de conreu i del transport del raïm ha estat un desl premiats. També el fabricant d’ampolles de vidre Verallia Iberia, gràcies a envasos més sostenibles i a la millora de l’eficiència industrial. I finalment per a l’empresa de serveis logístics Nadal Forwarding SLU, les actuacions mediambientals de la qual inclouen la transformació d’un camió porta-contenidors a gas natural i la incorporació de vehicles híbrids o elèctrics i de carretons 100% elèctrics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa