VadeVi
Torres i Tremp defensen la biodiversitat de Sant Miquel

Alcalde de Tremp, Víctor Orrit, i President del grup, Miguel Torres, durant la signatura del conveni">

Cellers Torres i l’Ajuntament de Tremp han signat un conveni de col·laboració per al desenvolupament d’un projecte de millora de la biodiversitat a la finca de Sant Miquel de Tremp, a la comarca del Pallars Jussà, propietat de l’empresa vitivinícola des de finals dels anys noranta.

L’acord, signat per Miguel A. Torres, president del grup, i Víctor Orrit, alcalde de Tremp, estableix la col·laboració en la potenciació de la biodiversitat de l’Alzinar de 10 ha que va adquirir l’empresa fa cinc anys amb la finalitat d’evitar-ne l’especulació per l’explotació de la grava i preservar una zona d’alt valor ecològic, promovent així una gestió forestal sostenible. Aquesta col·laboració també permetrà complementar l’oferta ecoturística que Torres pot desenvolupar en aquests espais naturals, amb la possibilitat d’observar i fotografiar fauna, flora, paisatge i patrimoni arquitectònic cultural a través d’un itinerari interpretatiu.

Aquest conveni, que té una vigència de dos anys, posa en valor la gestió agrícola que s’està fent a la finca de Sant Miquel en relació a la conservació de la biodiversitat i la recuperació del patrimoni arquitectònic cultural, amb la recent rehabilitació de l’ermita de Sant Miquel del s. XI-XII per part de Torres, com un actiu més de la implementació de la vinya al Pallars Jussà.

La firma de l’acord s’emmarca en la política de conservació del territori que promou l’ajuntament de Tremp des de l’any 1996, seguint les directrius del pla de desenvolupament integral del municipi. Segons l’Alcalde: “Una de les estratègies que ha seguit l’Ajuntament per complir aquests objectius ha estat la col·laboració amb diferents entitats públiques i privades, propietàries de terrenys i amb una voluntat de conservar: fundacions, entitats naturalistes de caràcter internacional i local, propietaris particulars i, aquesta vegada, amb una empresa de projecció internacional ja arrelada al territori”.

Miguel A. Torres: “Sempre hem procurat fer una viticultura respectuosa amb el medi ambient, preservant la biodiversitat del territori, que és clau per garantir el bon desenvolupament i salut de la vinya. La col·laboració amb l’Ajuntament ens permetrà anar un pas més enllà i poder fer un seguiment exhaustiu de la biodiversitat de la finca a través de bioindicadors de la qualitat ambiental”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa