VadeVi
Torres presenta el seu primer vi amb DO Costers del Segre
  • CA

Cellers Torres llança al mercat ‘Purgatori’, el seu primer vi de la DO Costers del Segre, de producció molt limitada, destinat a l’alta restauració. Un vi icona de perfil mediterrani, elegant i únic, que neix com a màxima expressió del territori i de la seva història.

Elaborat amb garnatxa, carinyena i sirà, prové de la finca de Torres a l’Aranyó, situada a la zona de les Borges Blanques, al cor de la comarca de Les Garrigues. Una subzona de la DO Costers del Segre caracteritzada per ser extremadament àrida, amb un clima típicament continental on la vinya ha de fer front a una difícil adaptació però que acaba oferint uns fruits de gran qualitat.

La finca de Torres té una superfície de 175 ha de vinyes, repartides entre les vessants i la vall, a una alçada de 450 metres al seu punt més elevat. Tot i la duresa d’aquestes condicions – o més aviat gràcies a elles – la vinya és capaç de mostrar el seu màxim potencial. Les varietats típicament mediterrànies han demostrat una excel·lent adaptació al terroir i contribueixen a la singularitat i elegància d’aquest nou vi. La primera anyada, del 2012, es caracteritza per la qualitat de la collita i per ser un any sec amb unes temperatures moderades, fins i tot fresques els primers dies de l’estiu, tot i que a l’agost van ser més elevades.

‘Purgatori¡ ha envellit en la seva totalitat de 15 a 18 mesos en bóta de roure francès i en paraules del celler, en resulta un vi dens, profund i alhora sedós, amb un taní de delicada trama i una acidesa que li aporten elegància i finor. De color granat fosc, desprèn un intens aroma de fruites com les mores i els nabius, sobre fines notes fumades i una nota de pela de taronja.

El nom i l’etiqueta fan referència a la història de la finca de l’Aranyó, que havia estat propietat dels monjos de Montserrat. El 1770, l’Abadia va fer construir una masia en aquest indret inhòspit, allunyat del monestir, on alguns germans llecs treballaven aquestes terres. Era coneguda com la masia dels Desterrats. Aviat van descobrir que era el lloc perfecte per al cultiu de la vinya.

Torres va adquirir la històrica finca de L’Aranyó el 1999 i va iniciar la plantació de la vinya, conservant-ne les oliveres centenàries amb les que elabora oli. Segons Miquel Torres Maczassek, director general dels Cellers Torres: “‘Purgatori’ és el primer vi que prové d’aquesta finca i ens permet valoritzar aquesta excepcional propietat, que proporciona collites d’altíssima qualitat“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa