El projecte Espai Priorat té una periodicitat biennal | Espai Priorat

!--akiadsense-->

Una vuitantena de prescriptors del món del vi amb gran influència als seus països d’origen participaran a la 4a edició Espai Priorat 2017 que tindrà lloc del 22 al 24 de maig. S’hi reuniran sommeliers, educadors del món del vi, crítics i periodistes especialitzats que desenvolupen la seva tasca professional a 14 països aliens a la Unió Europea: EUA, Canadà, Mèxic, Xile, la Xina i Hong Kong, Korea del Sud, Japó, l’Índia, Singapur, Taiwan, Austràlia, Rússia, Noruega i Suïssa.

Després de tres edicions d’Espai Priorat (2011, 2013 i 2015), la cita biennal d’enguany s’ha consolidat com la principal experiència de difusió dels vins DOQ Priorat a escala internacional. El Consell Regulador, juntament amb els 44 cellers participants i amb el suport del programa d’internacionalització de la Unió Europea i l’INCAVI (Generalitat de Catalunya), ha decidit tornar a unir esforços per fer possible un any més la reunió d’aquests experts que viuran i descobriran en primera persona els vins, el terrer, les viles i els elaboradors que fan possibles els vins de la única Denominació d’Origen Qualificada de Catalunya.

Tres jornades molt intenses

El programa d’Espai Priorat 2017 també ha previst una primera Sessió de Coneixement de la DOQ Priorat tot just la primera jornada a la sala d’actes de la Cartoixa d’Scala Dei. Una sessió que consistirà en un seminari durant el qual experts de la DOQ Priorat i ponents de prestigi internacional dialogaran amb els convidats per aprofundir en els valors i les característiques dels vins de la DOQ Priorat.

Un dels esdeveniments estrella serà el Tast de Vins o “Wine Tasting Experience” on els convidats podran degustar tots els vins inscrits al refetor de la Cartoixa d’Scala Dei, bressol històric dels vins d’aquesta denominació d’origen qualificada. El Tast de Vins, programat el dia 24 de maig, permetrà de nou als elaboradors explicar amb detall les propietats dels seus vins i respondre tots els dubtes que els consultin els convidats internacionals mentre fan el tast.

El tast de la Cartoixa es complementarà amb la visita a diferents vinyes i cellers, que es portarà a terme la jornada del 23 de maig. Aquest és l’altre gran moment de contacte directe amb el terrer i l’escenari natural que fa néixer i créixer d’una manera tan singular els ceps de la DOQ Priorat.

L’Espai Priorat és un esdeveniment promogut pel Consell Regulador de la DOQ Priorat i està orientat a la internacionalització dels seus vins als mercats aliens a la Unió Europea.

Nou comentari