Un moment de la presentació del Fòrum Gastronòmic Girona 2013. D’esquerra a dreta: Jaume Von Arend (codirector Fòrum Gastronòmic), Josep M. Matamala (director Incatis), Pep Palau (codirector Fòrum Gastronòmic) i Ramon Ramos (director Patronat Turisme Girona Costa Brava). Foto: Damm

Aquest dilluns s’ha presentat a l’antiga Fàbrica Damm de Barcelona el Fòrum Girona 2013, que se celebrarà del 24 al 26 de febrer, en un acte que ha reunit alguns dels xefs i ponents de l’actual i passades edicions amb patrocinadors, expositors, empreses, organitzadors i altres personalitats del panorama enogastronòmic actual.

Jaume von Arend i Pep Palau, com a màxims representants del Fòrum, i Ramon Ramos, director del Patronat de Turisme Girona Costa Brava, han fet un repàs detallat de les diferents activitats que conformen el programa de l’esdeveniment.

Von Arend ha ressaltat algunes de les novetats d’aquesta edició, entre les quals, el fet que per primer cop, les sessions de diumenge també s’obren als professionals. A més, ha fet un repàs als principals concursos que es resoldran en el transcurs de l’esdeveniment: “Coneixerem el guanyador del Cuiner de l’Any 2013, qui s’emporta els Premis Mercader, en reconeixement de la trajectòria professionals de cuiners, enòlegs, responsables de servei de sala i productors, i per primera vegada, hi acollirem el prestigiós World Chocolat Master del grup Barry-Callebaut”.

Per últim, tancant la tanda d’intervencions, Pep Palau ha fet una incursió en la resta d’activitats gastronòmiques que conformen el programa de l’edició 2013 destacant “l’aposta clara que fem enguany per la cuina del país, sense oblidar grans noms del panorama internacional que es farà palès a través dels parisencs David Toutain i Pascal Barbot, i del gran i reconegut xef peruà Gaston Acurio”.

De moment, al programa només hi apareixen dues activitats del Fòrum Vi, ambdues per al dimarts 26. La primera, a les 16h, en que el sommelier Josep Roca (Celler de Can Roca) farà la conferència “Vins d’àmfora. Un viatge de retorn?” a l’espai Ateneu 2. A les 18:00 començarà la taula rodona “De la terra a la copa, enòlegs i sommeliers” en que participaran els sommeliers Roger Viusà (Plaça del Vi, 7), César Cànovas (Monvinic), Ferran Centelles (Wineissocial), també a l’espai Ateneu 2.

L’espai firal del Fòrum hi haurà una gran representació de cellers catalans, amb especial presència dels de la DO Empordà.

Llistat de cellers expositors:

Abadal

Agrícola Sant Josep

Agustí Torelló, S.A.

Blanc Pescador

Bodegues Binifadet

Casa Gran de Siurana

Castell Peralada

Cavas Torelló

Celler Arché Pagès

Celler Can Sais

Celler Cooperatiu d’Espolla

Cellers d’en Guilla

Celler Ecològic Finca Parera

Celler Martí Fabra

Cims de Porrera

Clos d’Agon

Codorniu

Cresta Rosa

DO Empordà

Domini de la Cartoixa

Espelt Viticultors

Gamma Lafou

Jean Leon

Joan d’Anguera

Josep Foraster

Juvé i Camps

La Vinyeta

Loxarel

Mas Alba 1748, SL

Mas Llunes

Mas Martinet

Maset Plana

Mont-Ferrant, S.A

Oliver Conti

Oller del Mas

Pagès Entrena

Pascona Montsant

Pere Guardiola

Roig Parals

Sota els Àngels

Torres

Trobat

Venus Universal

Vinyes dels Aspres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa