El tast es duu a terme a la plaça de Catalunya de Porrera, el cor d’aquesta vila prioratina. Foto: VADEVI.cat

L’Associació de Cellers de Porrera ja té a punt la quarta edició de Tasta Porrera, la mostra de vins i gastronomia d’aquesta vila de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat que es farà aquest dissabte, 10 de novembre, entre les 11:00 i les 14:00 h. Com a novetats d’aquest any hi ha la possibilitat d’adquirir tiquets de tast de manera anticipada a diversos establiments del poble, i també la presència de dos cellers convidats procedents del municipi mallorquí de Porreres, agermanat amb Porrera, els quals oferiran degustació dels seus vins. Es tracta dels cellers Bodega Can Feliu i Mesquida Mora (DO Pla i Llevant).

Com l’any passat, Tasta Porrera disposarà d’un espai específic per a la venda de vins a un preu avantatjós només per aquesta jornada, amb uns descomptes d’entre el 15% i el 20%. En una altra zona de la mateixa plaça de Catalunya s’hi podran trobar els diferents estands en què els cellers de la localitat presentaran els vins que tenen al mercat en aquests moments. El tiquet de tast, amb dret a copa, permetrà degustar vuit vins i tindrà un cost de 10 € (o bé 8 € si es compra anticipadament, fins al 8 de novembre). Els punts de venda anticipada de tiquets són l’Ajuntament de Porrera, els diferents establiments de restauració i allotjament del poble i també els cellers següents: Celler l’Encastell, Celler Ardèvol i Associats, Clos Dominic, Cims de Porrera, Celler Cal Pla, Sangenís i Vaqué, Celler Castellet, Domaines Magrez, Celler Vall Llach, Mas Martinet, Celler Joan Simó, Merum Prioratí, Balmaprat i Ferrer Bobet.

Durant la mateixa jornada, els establiments de restauració oferiran tast de plats típics de Porrera. El tiquet de tast es podrà adquirir per 8 € i permetrà la degustació de tres plats de cuina local. Com cada any, en un espai adjacent de la plaça de Catalunya s’hi instal·larà una zona d’inflables i jocs per als infants.

Les activitats que es duen a terme el dia 10 de novembre a Porrera formen part del conjunt d’esdeveniments populars relacionats amb el vi que es fan durant tot l’any als diferents pobles de la DOQ Priorat. El Consell Regulador d’aquesta denominació d’origen dóna suport a aquesta actes i els inclou a la guia d’activitats anual que es pot consultar al seu web: www.doqpriorat.org.

La DOQ Priorat és l’única denominació d’origen qualificada a Catalunya i una de les dues úniques reconegudes amb aquest segell a l’Estat espanyol, d’acord amb els requisits i processos de producció que se segueixen en aquesta regió vitivinícola.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa