Aquest dijous 1 d’octubre comencen els primers actes de la 20a Festa de la Verema del Bages al Restaurant Canonge d’Ampans.

No és fins divendres, però, que se celebra la inauguració de la Festa a la Fundació Alícia, al Món Sant Benet, amb el taller culinari El Vi Bullit del Bages. Després, a la nit, arriba una nova edició del Nocturna Vinum a Manresa, un recorregut per 8 bars i restaurants de Manresa en el què es pot fer una degustació gastronòmica i un maridatge amb vins i espectacles musicals.

Dissabte 3 d’octubre al matí prosseguiran els actes a la Finca Urpina d’Ampans, on s’organitza la Verema Solidària d’Ampans, amb activitats molt diverses com sortides amb BTT, caminades per la vinya, tastos i arrossada.

Una de les principals novetats d’aquesta 20a Festa es podrà veure el dissabte 3 d’octubre, amb el sopar maridatge de la Verema que tindrà lloc a Artés. Després de diverses edicions de la Verema en què s’organitzava un sopar popular, aquest any es canvia de registre per passar a celebrar un sopar en el què col·laboraran diferents restaurants d’Artés i els vins dels cellers de la DO Pla de Bages, així com els caves d’Artés. En l’acte, doncs, s’ha previst un maridatge comentat i conduït per un especialista que explicarà els vins i els menjars que es mariden en cada moment. Les expectatives per aquesta novetat són altes i s’han complert les millors previsions ja que no queden places disponibles i s’han donat per tancades les inscripcions.

Finalment, la jornada central de la Festa de la Verema, com cada any, serà el diumenge 4 d’octubre a Artés. A la plaça Vella de la vila es podran fer els tradicionals tastos de vins dels 12 Cellers de la DO Pla de Bages -enguany se n’incorpora un de nou- juntament amb els caves d’Artés. Aniran acompanyats dels Mossecs de les Cuineres del Bages i del tradicional pa amb vi i sucre.

També la fira d’artesans, les exposicions de les maquetes de les masies d’Artés, els tractor antics, les demostracions d’oficis artesans i les activitats musicals, teatrals i populars seran presents en el dia més concorregut i popular de la Festa de la Verema del Bages, una festa que any rere any va creixent amb participació i que suposa un reconeixement al treball dels cellers d’una DO que va guanyant prestigi amb el pas dels anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa