D’esquerra a dreta, Jordi Abellan, Sílvia Naranjo, Xavier Pié, Jordi Alcover, Pere Bonet i l’editor Enric Viladot">

“No pretenem alliçonar ni que totes les interpretacions que fem siguin indiscutibles” deia Jordi Alcover, un dels autors del nou llibre “Vi Català. Una reivindicació històrica” (Viena, 2015) escrit juntament amb Silvia Naranjo i Jordi Abellan, tots tres també autors de la Guia de Vins de Catalunya.

Durant la presentació al Born Centre Cultural, els tres autors van estar acompanyats de Pere Bonet, president del Consell Regulador del Cava i de Xavier Pié, president de la DO Catalunya, que van destacar la importància de tenir un llibre que recull tot el recorregut històric del vi català fins el moment actual.

Segons Sílvia Naranjo, el llibre és un recull dels fets i les interpretacions que els professionals ja coneixen en major o menor grau, i les posa a l’abast dels aficionats i consumidors del vi. Per Alcover, a més a més, afegeix una dosi de debat. Per la seva banda, Jordi Abellan va explicar que ells s’ha fet càrrec del capítol que recull les varietats de raïm “un breu glossari de les varietats amb les quals s’elabora vi avui en dia”, que no pretén tampoc ser el recull exhaustiu de totes. “Si algun lector n’hi troba a faltar una, agrairem que ens ho faci saber”.

El llibre és ser un recorregut per la vitivinicultura a Catalunya “des dels primers ceps de moscatell que van plantar els grecs fa 25 segles”. Segons l’editorial, “s’hi exposen les claus històriques que expliquen les vicissituds del sector i les possibles escletxes per a l’esperança del nostre patrimoni vitícola, i es presenten les principals menes de vi català i les varietats, tradicionals i foranes, que les componen”.

Nou comentari

Comparteix