VadeVi
Els treballadors de Freixenet allarguen la vaga fins al 10 de juny

Els treballadors de Freixenet continuen reivindicant els seus llocs de treball. D’aquesta manera, han allargat fins al 10 de juny la vaga que van iniciar la nit del 26 de maig. A priori, l’aturada de la producció havia de durar quatre dies, tot i que en poc temps es va ampliar fins al 4 de juny. Aquest dimarts, però, han anunciat que almenys la vaga s’ampliarà una setmana a falta d’una decisió diferent de l’acomiadament de 180 persones que la companyia vitivinícola va anunciar fa algunes setmanes. Comissions Obreres assegura que l’aturada té un “seguiment total” als diferents centres de treball i amenaça l’empresa amb convocar noves mobilitzacions si no fa marxa enrere en aquest ERO que afecta una quarta part de la plantilla de l’empresa.

Les negociacions entre els treballadors i la directiva de Freixenet no avances. Des de fa dies, CCOO exigeix la retirada de l’ERO, una mesura que es vol posar en marxa a causa dels estralls que ha causat la sequera a Freixenet, però que des del sindicat concreten que és una excusa per canviar el model productiu de la companyia del cava a un procés més senzill, barat i que implica menys mà d’obra. És per això, que la mobilització dels treballadors és pràcticament total i tenen el suport d’administracions públiques com l’ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, poble del cava i també on va néixer Freixenet.

Imatge de la manifestació davant l'edifici de Freixenet durant la segona jornada de vaga dels treballadors de la companyia vitivinícola / J.C.
Imatge de la manifestació davant l’edifici de Freixenet durant la segona jornada de vaga dels treballadors de la companyia vitivinícola / J.C.

La direcció no apareix

Els sindicats exigeixen no només el cessament de l’ERO, sinó també mesures que ajudin a protegir els treballadors del sector del cava. Per a ells, la fotografia d’aquest món ha quedat obsoleta i calen noves normatives que puguin estar del costat dels treballadors, ja que segons expliquen, la rigidesa de la normativa del cava actual empara més les empreses que els treballadors.

Més notícies
Notícia: Biodinàmica: l’art de cultivar el vi amb el cor
Comparteix
Des de Portugal fins a Catalunya, aquest tipus de viticultura guanya pes amb una mirada viva i respectuosa
Notícia: L’INCAVI demana incorporar cinc noves varietats de vinya
Comparteix
Si aquesta petició prospera de forma òptima, a Catalunya es podrà vinificar amb 66 varietats de raïm diferents
Notícia: Més enllà de les vinyes: 5 cellers del territori que cal visitar
Comparteix
Un recorregut per diversos cellers del territori que la vinya els ha permès tenir cura de l’entorn i arrelar els valors de la seva filosofia 
Notícia: Premis Cartaví: El vi català reivindica el seu lloc a la restauració
Comparteix
La Taverna Vinseum és el primer 'wine bar' en guanyar el primer premi en la història dels guardons

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa