VadeVi
Tres projectes catalans s’emporten una part dels 15.000 euros de Vinventions Angel

La primera edició del programa Vinventions Angel ha atorgat fins a 15.000 euros per a sis projectes enològics respectuosos amb el planeta, tres dels quals són catalans. En aquest programa que impulsa la companyia especialitzada en tapaments de vi Vinventions, hi han participat fins a 35 projectes de vins. La idea va néixer del compromís de l’empresa amb la sostenibilitat i la reducció de l’empremta ambiental i amb la voluntat de contribuir a fer un sector del vi més sostenible. Dels sis projectes guanyadors, tres són catalans.

Totó Marquès té un projecte a Prades
Totó Marquès té un projecte a Prades

!--akiadsense-->

Totó Marqués amb el seu projecte Prades 950, vol recuperar zones de cultiu en altura a Poblet i el patrocini de Vinventions s’utilitzarà per condicionar la vinya, pel reaprofitament dels residus de la poda i l’ús de material reciclables per l’expedició dels seus nous vins blancs. Aquest celler familiar des del 2015 es dedica al cultiu i a l’elaboració de vins a Poboleda al Priorat i des del 2008 estan plantant vinya a una finca que està situat al centre del bosc de Poblet a les muntanyes de Prades.

Lagravera impulsa un nou projecte per reduir els productes químics a la vinya

!--akiadsense-->

El celler Lagravera a Lleida dedicarà els diners d’aquest premi a la compra d’un alambí per a la destil·lació i per a noves plantacions a la seva finca per continuar amb els treballs de reducció de l’ús de químics en general. En especial aquest any, centraran els seus esforços en reduir el sofre de la vinya amb noves aplicacions. I és que aquest celler ecològic i biodinàmic treballa amb una nova protecció de la vinya a través de la fitoteràpia. Així amb el nou alambí destil·laran plantes i arrels en forma d’olis essencials o hidrolats que serviran per suplir l’ús de productes químics.

De les vinyes de Mas Vida en sortirà un vi experimental

!--akiadsense-->

El tercer projecte premiat per Vinventions és l’elaboració d’un vi experimental al celler Mas Vida de Cistella a Girona. Volen mostrar que és possible fer un vi amb un “impacte positiu” tant pel que fa al medi ambient com a la nutrició. I ho faran amb agricultura regenerativa i amb cura amb la sostenibilitat en totes i cada una de les passes d’elaboració del vi des de la vinya fins a la distribució i venda passant pel packaging.

A més dels 15.000 euros que es repartiran també en altres projectes de Zamora, Lanzarote i Toledo Vinventions assessorarà en la gestió de l’embotellat amb la tecnologia de la marca Wine Quality Solutions, i oferirà 60.000 tapaments de vi per tapar els nous vins de la verema 2020 així com suport de màrqueting per fer realitat cada un dels projectes i donar-los a conèixer al mercat. A més amb l’aliança amb Winesisocial, els sommeliers Cèsar Cànovas, Raúl Igual, David Seijas, Manu Jiménez o el Master of Wine David Forer, tastaran els vins i els presentaran al públic una vegada estiguin llestos per a la comercialització.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa