VadeVi
Una de cada tres vinyes de Catalunya és ecològica
  • CA
La vinya ecològica de Torre del Veguer
La vinya ecològica de Torre del Veguer | Torre del Veguer

!--akiadsense-->

El 34’6% de les hectàrees de vinya de Catalunya, 18.632 ja són ecològiques del total de 53.699 registrades l’any 2019. Suposa un increment de l’11’7% respecte al 2018, segons dades de l’últim informe del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, el CCPAE.

D’aquesta manera Catalunya se situa entre els principals territoris de tot l’estat pel que fa la conversió d’hectàrees de vinya al cultiu ecològic. La meitat, el 51’7% estan situades a les comarques de Barcelona, el 39’1% a Tarragona mentre que a les comarques de Girona és on més creix aquest tipus de cultiu amb un increment del 59% seguida de Lleida amb un 21%.

La vinya ecològica suposa el 42% del total dels cultius ecològics de tot Catalunya. L’elaboració i l’embotellat de vins i caves ocupa la segona posició en el rànquing d’activitats de les indústries agroalimentàries ecològiques amb 273 empreses i un percentatge del 12% del total.

Amb dades de 2018, el volum de facturació econòmica del sector vitivinícola és de 134’66 milions d’euros, el que suposa un 19’3% del total de facturació, el segon més important per darrers del negoci de la comercialització i distribució.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa