VadeVi
Els tribunals avalen l’ús del terme ‘Requena’ per diferenciar el cava valencià
  • CA

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha donat la raó als valencians després que la Generalitat i l’Associació d’Elaboradors de Cava del territori haguessin interposat un recurs on demanaven poder identificar el seu producte amb el seu lloc d’origen, que és Requena.

El recurs, estimat per la secció quarta de la sala de contenciós administratiu de l’alt tribunal, era segons font del Govern contra la “intenció” del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Cava -alhora avalada per una resolució del Ministeri d’Agricultura-, d’impedir que els escumosos que es produeixen en aquest municipi valencià poguessin fer ús d’aquest terme identificatiu d’origen.

Tot plegat, basant-se en el “suposat risc de confusió” que pot induir utilitzar el terme ‘Requena’ al Cava, ja que el mateix concepte s’utilitza per identificar els vins que s’embotellen i comercialitzen sota l’empara del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Utiel-Requena.

“Una coexistència pacífica”

Les mateixes fonts governamentals apunten que el TSJ de Madrid hauria desmuntat aquesta tesi “de manera rotunda”, tot assenyalant que és una “coincidència acceptada de mutu acord” entre els elaboradors de Cava de Requena i per la DO Utiel-Requena.

No només això, apunta que durant prop de 40 anys hi ha hagut una “coexistència pacífica” entre tots dos productes i productors, que coincideixen en “vetllar per la qualitat dels productes i la protecció dels seus consumidors”. Tant és així, que la sala del tribunal ha conclòs que reconèixer Requena per designar aquesta zona de producció del cava “és l’única opció acceptable en Dret“.

La consellera d’Agricultura valenciana, “satisfeta”

La Generalitat ha compartit un comunicat on expressa “satisfacció” davant la sentència. En paraules d’Isaura Navarro, consellera d’Agricultura del Govern valencià, es tracta d’un “gran èxit que ens permet seguir creixent en la promoció del cava de gran qualitat de Requena, la nostra marca de proximitat”.

De fet, ho ha celebrat encara més recordant les dates en què ens trobem. “Esperem que això sigui un nou revulsiu de cara a la seva promoció en dies tan assenyalats com les festes de Nadal”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa