Thriller, crims, assassins i forenses formen part de la trama de la nova sèrie que s’emet els dilluns a la nit a TV3 des de principis d’aquest mes de febrer. “Nit i Dia”, o les dues cares que té una mateixa persona -“una part fosca i una part més lluminosa” en paraules d’un dels directors, Manuel Huerga- és una sèrie que s’ha rodat a l’Institut de Medicina Legal de Catalunya i que està protagonitzada per Clara Segura i Pablo Derqui, entre moltes d’altres cares conegudes del país.

Més enllà de la trama de la sèrie, i fixant-se bé amb els detalls d’atrezzo, crida l’atenció la presència de vi català en alguns moments de la història. Per exemple, en el segon capítol, es van servir un Sang de Corb del celler Frisach de Corbera d’Ebre (DO Terra Alta); i en el capítol d’aquest dilluns, el tercer, el mateix celler repetia presència amb el seu “Abrunet blanc”, que els protagonistes prenien durant un sopar.

Francesc Ferré, responsable del celler Frisach, està entusiasmat que el seu producte aparegui en prime time"> televisiu. “És brutal que es doni visibilitat a cellers petits com el nostre”, explica. “I sobretot que se’l vinculi amb la quotidianitat, que es pugui prendre durant un àpat, amb amics, amb família… És fantàstic!”, conclou. Precisament en el capítol d’aquest dilluns, l’Abrunet se servia per acompanyar un plat de bacallà.

Des de l’equip tècnic de la sèrie expliquen a VADEVI.cat que sempre que poden trien vi de Catalunya per a completar l’atrezzo de les diverses escenes. I, de fet, tenen contacte amb diversos cellers del país per poder triar entre diferents ampolles i marques de vi. Per exemple, si es desenvolupen trames en més d’un bar, serà interessant –expliquen- omplir-ne les estanteries amb ampolles de diferents cases que es diferenciïn bé entre elles. Al cap i a la fi, es tracta ben bé d’un intercanvi: mentre el celler guanya en visibilitat, l’equip de producció s’estalvia haver de comprar ampolles, inventar una marca i haver d’imprimir etiquetes. Un win-win, que en diuen.

En tot cas, tot i que fins ara han sortit aquestes dues referències terraltines, ja avancen que al llarg dels diversos capítols tindran presència altres marques del país.

Nit i dia” s’emet els dilluns a partir de 2/4 d’11 de la nit.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa