VadeVi
Un premi per al més ràpid en detectar el míldiu
  • CA

!--akiadsense-->

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha convocat els premis per a la ràpida detecció del míldiu de la vinya corresponents a l’any 2017, amb l’objectiu de premiar els viticultors que localitzin les primeres taques de míldiu de la vinya en les diferents zones vitícoles catalanes.

La malaltia del míldiu de la vinya és produïda pel fong Plasmopara vitícola, que afecta les fulles i els raïms dels ceps. Es tracta d’una malaltia que va arribar d’Amèrica, juntament amb els empelts que se’n van importar per a evitar la plaga de la fil·loxera. La seva presència pot provocar greus danys en les vinyes si no es controla de forma eficient.

La dotació total dels premis a atorgar enguany és de 3.180 euros, que es concediran d’acord amb les diferents categories establertes en funció de les zones vitícoles de cada demarcació territorial, tal i com es detalla:

· Barcelona: 1 premi de 190 euros i 9 premis de 70 euros.

· Catalunya Central: 1 premi de 190 euros i 1 premi de 70 euros.

· Girona: 1 premi de 190 euros i 1 premi de 70 euros.

· Tarragona: 3 premis de 190 euros i 3 premis de 70 euros.

· Terres d’Ebre: 2 premis de 190 euros i 2 premis de 70 euros

· Lleida: 1 premi de 190 euros i 5 premis de 70 euros.

L’aparició del míldiu varia en funció de les condicions climatològiques de l’any, i la seva ràpida detecció o localització esdevé molt important perquè permet programar els avisos de tractament contra aquest fong de la vinya que realitzen les estacions d’avisos fitosanitaris del Servei de Sanitat Vegetal del DARP. D’aquestes manera es pot informar tots els viticultors de cada zona vitícola del moment més indicat en el que es pot iniciar els tractaments en cadascuna.

Per aquest motiu, el DARP, des de fa més de tres dècades, ve atorgant aquests premis, amb la intenció d’establir una fluida i eficaç col·laboració entre el sector i els serveis tècnics de sanitat vegetal del Departament, fita assolida amb èxit fins ara. Aquesta col·laboració esdevé essencial en casos com els del míldiu de la vinya, en que l’anticipació i l’alerta conjunta de sector i Administració permet adoptar les mesures més oportunes per al seu òptim control

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa