VadeVi
Un projecte solidari uneix Cava Nadal i Mas Albornà

Nadal i la Fundació Mas Albornà, dedicada a crear oportunitats a persones amb discapacitat i trastorn mental, presenten aquest dissabte 3 de desembre un projecte solidari impulsat conjuntament al Vinseum de Vilafranca del Penedès.

El projecte “Verema Singular. Junts fem camí”, neix del compromís d’ambdues entitats en favor de la creació d’oportunitats per a la gent del territori, i més concretament per a aquelles persones amb dificultats d’integració social i laboral. La iniciativa consta de tres eixos vertebradors: el treball a la vinya, la implicació en el producte i el retorn solidari.

El treball a la vinya ha consistit en la participació de deu treballadors de Mas Albornà en les tasques de verema d’una vinya de Macabeu que es destina íntegrament a l’elaboració d’un dels vins dolços del celler, el Nadal 1510 verema Tardana. Nadal ha escollit aquesta vinya per la singularitat de la verema, ja que el raïm es cull força més tard, entre final d’octubre i principi de novembre, quan el gra està al límit de maduració i aporta els sucres naturals que permeten elaborar aquest vi dolç d’edició limitada.

La implicació en el producte rau en el fet que les ampolles de Nadal 1510 verema Tardana presenten un packaging"> diferent i únic: bosses de serigrafiades i confeccionades a l’Atelier de Mas Albornà. Les bosses aporten un valor afegit al vi a través del retorn social que hi ha al darrere (ha generat feina al col·lectiu de Mas Albornà) i l’exclusivitat (les bosses estan fetes a mà una per una).

Finalment, el retorn solidari que hi ha al darrere del projecte és gràcies a l’import destinat per cada Nadal 1510 Verema Tardana (2€ per ampolla venuda durant el 2017) a finançar un projecte social impulsat per la Fundació Mas Albornà. El projecte consisteix en la renovació del mobiliari (sofàs, prestatgeries, taules…) de la llar-residència de Mas Albornà, un servei que dóna un habitatge a 54 persones de la fundació.

Xavier Nadal, director general de Nadal, creu que aquest projecte de col·laboració amb la Fundació Mas Albornà “consolida l’aposta del celler en aquells projectes de responsabilitat que donen valor al territori i la seva gent”. Per la seva part, Xavier Cartanyà, gerent de la Fundació Mas Albornà considera que “la col·laboració amb empreses del territori no només enriqueix el Penedès sinó que crea riquesa social i econòmica per ambdues bandes; només cal trobar l’encaix i el projecte més escaient”.

L’objectiu del celler és compartir aquest compromís amb al consumidor. Així, a més, per aquestes festes nadalenques el celler farà una promoció especial i vendrà un pack exclusiu al preu únic de 10€ que inclourà una ampolla de Nadal 1510 i una bossa de roba confeccionada a mà al taller tèxtil de la Fundació.

L’acte de presentació de dissabte -Dia internacional de la discapacitat- anirà a càrrec el director general de Nadal, Xavier Nadal, i el vicepresident de la Fundació Mas Albornà, Ricard Rafecas, i inclourà la presentació d’un petit vídeo de poc més de dos minuts que explica l’origen i els objectius del projecte Verema Singular. Junts fem camí i que ha estat realitzat per la Productora de Mas Albornà amb la col·laboració de l’agència Taempus Comunicació. D’aquest mateix vídeo se n’ha fet una versió més curta que a partir d’avui mateix s’ha començat a viralitzar per les xarxes socials amb les etiquetes #veremaSingular i #juntsfemCami. Aquests són els enllaços als dos vídeos: versió llarga; i versió curta.

Al final de l’acte el celler obsequiarà tots els assistents amb un tast del vi Nadal 1510 Verema Tardana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa