VadeVi
Un vi català destaca entre els cinc millors del món
  • CA

La reconeguda revista Wine Spectator farà públic aquest dilluns 22 de novembre la seva tradicional llista amb els que considera els 100 millors vins del 2021. La publicació destaca les 100 marques que han agradat més als seus editors d’entre totes aquelles referències que ha tastat durant l’any i la tria es fa a partir de tastos a cegues.

Aquests són els deu vins destacats aquest 2021 per ‘Wine Spectator”

De moment, a l’espera de conèixer el llistat complet, han avançat els vins que han entrat al top 10, i entre ells, i en una posició molt destacada, hi apareix un vi català: El Destí, del celler prioratí Mervm Priorati ha aconseguit situar-se al número 4 del rànquing. “El projecte, propietat de Pere Ventura, té 60 hectàrees de vinya al voltant del poble de Porrera, un dels millors emplaçaments del Priorat”, comparteix la publicació. El mateix article recorda que l’anyada 2017 ja va obtenir 95 punts i que en general el celler aconsegueix “constantment puntuacions excepcionals”.

El Destí és un cupatge on hi predomina la garnatxa negra, complementada amb carinyena, sirà i cabernet sauvignon.

Roger Oferil, enòleg del projecte prioratí, compartia la seva satisfacció a través de les xarxes. “Increïblement orgullós del reconeixement rebut! Són ja vuit anys treballant incansablement a Mervm Priorati i encara m’emociono amb cada verema!”. I afegia: “També les patim les veremes…, però un reconeixement així ho compensa sobradament!”. Oferil finalitza el missatge agraint l’equip “que ho ha fet possible”.

L’equip del Wine Spectator ha avaluat enguany prop de 12.500 vins, dels quals més del 45% han obtingut una puntuació de 90 o més punts (la mitjana, diuen, és de 934 punts). D’aquests vins, seleccionen el ‘Top 100’ entre aquells vins que destaquen per la seva qualitat, preu, disponibilitat i la història que acompanya cada producte. A més a més, segons comenta la pròpia capçalera, la llista permet fer-se una “radiografia” de com ha estat l’evolució del sector vitivinícola en l’any present.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa