Un vi de criança biològica i un escumós de montònega i xarel·lo vermell, darreres novetats de Loxarel

El nou escumós Clàssic Penedès del celler, l’Elisenda, està dedicat a la filla dels propietaris del celler, Teresa Nin i Josep Mitjans, i vol ser un homenatge a les generacions de viticultors que els han precedit i un tribut a les seves famílies.

El cupatge que han triat per elaborar l’escumós està compost per raïms de la varietat montònega de vinyes de més de 60 anys plantades al Pla de Manlleu, provinents de la família de viticultors de Teresa Nin, i per xarel·lo vermell plantats al voltant de la finca de la Masia Can Mayol provinents de la família de Josep Mitjans. La primera fermentació d’aquest escumós es fa en àmfores de fang, mètode en que el celler Loxarel va ser pioner i després de la segona fermentació en ampolla se li dona una criança mínima de 18 mesos.

La segona novetat del celler penedesenc per aquest 2021 és l’Himen, un vi elaborat seguint la tècnica de la criança biològica fermentat en àmfores de fang. El vel flor necessari per implementar aquesta tècnica s’ha inoculat a partir d’una tria de vels flor feta per la Teresa i el Josep en més de vint bótes d’un celler de Jérez de la Frontera.

El vel flor es va inocular en una àmfora de 1.000 litres de fang on hi havia xarel·lo que estava fermentant en contacte amb les seves pells. El resultat és un vi que les seves aromes de seguida delaten la seva criança biològica, de caràcter salí i amb un ampli recorregut gastronòmic.

Nou comentari